Πέμπτη 29 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Προβλήματα με προσωπικό και οικονομικά

Στο δημαρχείο της Λιοσίων περιόδευσε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Χαλβατζής

Στο Δήμο Αθηναίων εντοπίζονται μεγάλα προβλήματα ανορθολογικής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, όπως και σημαντικές οικονομικές δυσκολίες, απόρροια της πολιτικής που ασκούν κυβέρνηση και δημοτική αρχή. Αυτό τόνισε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής, κατά την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Προσωπικού και την Ταμειακή Υπηρεσία του δήμου.

Συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο Στέλιο Λάμπρου και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Σωκράτη Λομβαρδό, συναντήθηκε με τους διευθυντές των υπηρεσιών και συζήτησε με το προσωπικό. Η εκτίμηση της «Συμπαράταξης» είναι ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα ορθολογικής, παραγωγικής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού στο Δήμο. Ο Σπ. Χαλβατζής διευκρίνισε επ' αυτού ότι «υπάρχουν υπηρεσίες στις οποίες δεν υπάρχει προσωπικό, ενώ αλλού πλεονάζει».

Σε ό,τι αφορά στην Ταμειακή Υπηρεσία διαπιστώθηκαν - όπως επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος - «σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες. Η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει μεταθέσει αρμοδιότητες στο Δήμο, χωρίς να παράσχει τα απαραίτητα κονδύλια. Υπάρχει σοβαρή ευθύνη στην κυβέρνηση, η οποία δίνει εξευτελιστικά ποσά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ίδια στιγμή παρακρατά πολύ μεγάλο μέρος από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους. Ωστόσο, τεράστια ευθύνη έχει και η Δημοτική Αρχή, η οποία δε διεκδίκησε και δε διεκδικεί αυτά που χρωστάει το κράτος».

Εκφράζοντας τις πάγιες θέσεις της «Συμπαράταξης», υπογράμμισε ότι μια δημοτική αρχή προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εργαζομένων, των κατοίκων, των δημοτών «θα πρέπει μαζικά, μαχητικά, αγωνιστικά να διεκδικεί τους όρους και τις προϋποθέσεις, σε μια προσπάθεια για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων της Αθήνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ