Πέμπτη 29 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα»
Το νερό δεν είναι εμπόρευμα!

Για τις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης με τους εργαζόμενους στην Εταιρεία

Eurokinissi

«Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα» ξεκαθάρισε ο Αγάπιος Σαχίνης, υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα», μιλώντας στους εργαζόμενους της Εταιρείας Υδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) στο εργοτάξιο της επιχείρησης στα Σφαγεία. Και τους κάλεσε να στείλουν μήνυμα καταδίκης της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση και μέσα από τις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Ο Α. Σαχίνης, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Θ. Κυριακίδη, Γ. Κοσμίδη, και Γ. Τεμεκενίδη, περιόδευσε στο εργοτάξιο της ΕΥΑΘ και συζήτησε με τους εργαζόμενους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησής της και τις θέσεις της παράταξης.

Μέσα από τη συζήτηση αναδείχτηκε πως την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ δεν την ένιωσαν μόνο οι δημότες με τις αυξήσεις των τιμολογίων, αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της επιχείρησης. Η μείωση του προσωπικού, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η παραχώρηση μεγάλου μέρους των εργασιών σε εργολάβους (συντήρηση δικτύου - μετρητές κλπ.) απαξιώνουν την ΕΥΑΘ. Και αυτή η πολιτική έχει στόχο να μεγαλώσουν τα κέρδη των ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο Αγ. Σαχίνης, στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους, κατήγγειλε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης για μια ακόμη φορά σ' αυτή την περίπτωση δεν αντέδρασε στην πολιτική του ξεπουλήματος των οργανισμών της πόλης. Σημείωσε ότι «το νερό είναι φυσικός πόρος ζωτικής σημασίας για τον άνθρωπο, τη φύση και την ανάπτυξης της κοινωνίας. Αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία και πρέπει να τελεί υπό κρατικό έλεγχο και διαχείριση και η συμβολή της δημοτικής αρχής σ' αυτή την κατεύθυνση μπορεί να είναι καθοριστική. Η διαχείρισή του δεν επιτρέπεται να αφεθεί στους ιδιώτες κεφαλαιούχους και να καθορίζεται από τους νόμους του κέρδους της αγοράς. Αντίθετα η διαχείρισή του πρέπει να έχει στόχο την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του δήμου της πόλης μας με άφθονο, φθηνό και καλής ποιότητας νερό». Επίσης τόνισε πως οι εργαζόμενοι στις 13 Οκτώβρη πρέπει να αξιοποιήσουν σωστά το όπλο που έχουν στα χέρια τους. Να καταδικάσουν, δηλαδή, και με την ψήφο τους, όλους αυτούς που στάθηκαν απέναντι στους εργαζόμενους και τις διεκδικήσεις τους. Κάλεσε τους εργαζόμενους να ψηφίσουν την παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» γιατί όλα αυτά τα χρόνια και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τη δράση της ανέδειξε τα προβλήματα και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Στο μεταξύ, συνεχίζοντας την επαφή και τη συζήτηση με τους δημότες της Θεσσαλονίκης, στελέχη της παράταξης, με επικεφαλής τον Α. Σαχίνη, σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 7 μ.μ., θα περιοδεύσουν στην αγορά της πόλης και ειδικότερα στην περιοχή της Πλατείας Αγίας Σοφίας. Επίσης το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 10 π.μ. θα περιοδεύσουν στα καταστήματα που βρίσκονται στην περιοχή της συμβολής των οδών Βενιζέλου και Εγνατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις και περιοδείες (2010-08-03 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2007-11-01 00:00:00.0)
«Στο επίκεντρο τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων» (2006-09-28 00:00:00.0)
«ΟΧΙ» στις αυξήσεις των δημοτικών τελών (2005-11-04 00:00:00.0)
Κάλεσμα αντίστασης στο κύμα ακρίβειας (2005-04-26 00:00:00.0)
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας ύδρευσης (2000-12-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ