Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Στάση εργασίας σήμερα

Δίωρη στάση εργασίας (13:00 - 15:00) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων, διεκδικώντας την καταβολή του λεγόμενου πριμ παραγωγικότητας.

Η κυβέρνηση όρισε το πριμ να δοθεί από τους δήμους. Η διοίκηση του δήμου σε συνεργασία με κάποιους συμβιβασμένους συνδικαλιστές κανονίζει να πληρωθούν τα πριμ μόνο της περιόδου 1993 - 1996 (15 δισ. δρχ.). Υπάρχουν όμως και τα περίπου 8 δισ. δρχ. της διετίας 1991 - 1992, που ζητούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και δικαίως.

Από την πλευρά της διοίκησης υποστηρίζεται ότι το ποσό είναι μεγάλο και δεν μπορεί να βρει χρήματα. Οπως σημειώνουν, όμως, στη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», το ποσό πρέπει να δοθεί ολόκληρο, καθώς είναι χρήματα των εργαζομένων που έχουν χάσει ήδη από την αξία τους λόγω πληθωρισμού. Οτι η διοίκηση του δήμου οφείλει να διεκδικήσει το σύνολο των χρημάτων αυτών από την κεντρική διοίκηση (υπάρχει μια πρώτη συμφωνία 7,5 δισ. δρχ. να έρθουν από τον κρατικό κορβανά). Οτι δεν μπορεί ο δήμος να φορτώνεται συνεχώς αρμοδιότητες και ευθύνες δίχως να παίρνει τους αντίστοιχους πόρους και μάλιστα να περικόπτει τις παροχές των εργαζομένων για να αντεπεξέλθει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ