Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχισε η νέα δίκη Λεσπέρογλου

Και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγήθηκε χτες ο Αβρ. Λεσπέρογλου, μετά την αναίρεση από τον Αρειο Πάγο της αθωωτικής απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του αστυφύλακα Γ. Ψαρουδάκη, τον Οκτώβρη του 1982 στα Εξάρχεια.

Ο Αβρ. Λεσπέρογλου έκανε λόγο για μεθοδεύσεις και ζήτησε από το δικαστήριο μια δίκαιη δίκη, αν αυτό μπορεί να γίνει στο γενικότερο περιβάλλον των ημερών και τις πιέσεις που ασκούν οι Αμερικάνοι και εγχώριοι παράγοντες για την καταδίκη του. Επίσης, αντέδρασε έντονα, όταν ο βασικός μάρτυρας Γ. Ψαρουδάκης, ερωτηθείς αν έχει ακούσει για ανάμειξη του κατηγορούμενου και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, απάντησε ότι άκουσε για τους εμπρησμούς στον «Κατράντζο» και το «Μινιόν».

Στην κατάθεσή του ο Γ. Ψαρουδάκης ανέφερε ότι στο πρόσωπο του Αβρ. Λεσπέρογλου αναγνωρίζει το άτομο που τον πυροβόλησε, ενώ υποστήριξε ότι είχε πρόθεση να τον σκοτώσει. Ομως ο μάρτυρας υπέπεσε σε δύο αντιφάσεις σε σχέση με όσα είχε υποστηρίζει στο παρελθόν. Η πρώτη αφορά των αριθμό των δραστών. Στην προανάκριση είχε δηλώσει ότι ήταν δύο, ενώ χτες είπε ότι ήταν τρεις. Οταν κλήθηκε να απαντήσει ποιο από τα δύο ισχύει, απάντησε ότι «τα γεγονότα έχουν όπως τα κατέθεσα σήμερα». Η δεύτερη έχει σχέση με το κατηγορηματικό ύφος του μάρτυρα ότι ο Α. Λεσπέρογλου ήταν αυτός που τον πυροβόλησε. Στην προηγούμενη δίκη στο Εφετείο ο Γ. Ψαρουδάκης είχε δηλώσει ότι αφήνει μια μικρή αμφιβολία, ενώ χτες είπε ότι «ήταν λάθος εκείνη έκφραση και την αναιρεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ