Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ενα χρόνο μετά...

Ενα χρόνο μετά το τρομοκρατικό πλήγμα στους δίδυμους πύργους, το ερώτημα, «ποιος είναι ο αυτουργός» και κυρίως «ποιος είναι ο εγκέφαλος» αυτής της ενέργειας, παραμένει. Και παραμένει ακόμη μεγαλύτερο απ' ό,τι τις πρώτες μέρες μετά την 11/9/2001, ακριβώς επειδή πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος, δίχως να προστεθεί μια κουκκίδα πληροφόρησης στα όσα μας είπαν τις πρώτες ώρες και μέρες: ότι ήταν η Αλ Κάιντα και ο Μπιν Λάντεν που διέπραξαν αυτό το τρομοκρατικό πλήγμα!... Ετσι, ακόμη και σήμερα, αν κάποιος πει «πώς αποδείχνεται αυτό;», δεν πρόκειται να πάρει άλλη απάντηση, από εκείνη που δίνει ο Μπους, η CIA, το CNN και όλα τα φερέφωνά τους ανά την υφήλιο: Τα (αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας) βίντεο, όπου ο Μπιν Λάντεν εμφανίζεται να ομολογεί την ευθύνη του!... Ενώ, στην πραγματικότητα, δεν την ομολογεί...

Κυρίως, όμως, το ερώτημα παραμένει και γίνεται μεγαλύτερο, αν δει κανείς το τι έγινε στο διάστημα του ενός χρόνου που πέρασε. Κι ακόμη παραπέρα, αν δει κανείς το τι προγραμματίζεται και προωθείται να γίνει από τώρα και στο εξής. Εχουμε, δηλαδή, να κάνουμε με την απάντηση στο ερώτημα: Ποιος ωφελήθηκε και ωφελείται από την 11η Σεπτέμβρη 2001; Στο ερώτημα αυτό είναι λίγοι εκείνοι που θα απαντήσουν στα σοβαρά, ότι δεν ωφελήθηκε ο ιμπεριαλισμός, σε πρώτη γραμμή ο αμερικανικός... Το χτύπημα έγινε ένα πρώτης τάξεως πρόσχημα, για να ξεδιπλωθεί μια ακαθόριστης χρονικής διάρκειας και τεράστιας έκτασης επίθεση κατά χωρών και όλων των λαών, και του αμερικανικού.

Την αξιοπιστία των ΗΠΑ σε σχέση με τα όσα (δε) λένε για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους, μπορεί να τη δει κανείς και σε προηγούμενα χρόνια. Τότε που έκαιγαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Τότε που βούλιαζαν (η CIA) το αμερικανικό πλοίο στο Βιετνάμ, για να δικαιολογήσουν την επίθεση εναντίον του και το βρώμικο πόλεμο. Τότε που οργίαζαν, τρομοκρατώντας το λαό των ΗΠΑ (εποχή Μακαρθισμού). Και βεβαίως, τότε που δήλωναν σε όλους τους τόνους, ότι η «αυτοκρατορία του κακού», δηλαδή η Σοβιετική Ενωση, ετοιμάζεται να τους επιτεθεί! Ενα πελώριο ψέμα όλα αυτά! Που δείχνει το βάθος της καπιταλιστικής σαπίλας! Ετσι, κι αν ακόμη έλεγαν την αλήθεια για την 11/9/2001, θα είχε δίκιο ο καθένας να μην τους πιστεύει... Εκτός, αν προσκομιστούν στοιχεία. Εκτός, αν απαντήσουν στα ερωτήματα, που επί ένα χρόνο δεν απαντούν. Και βεβαίως, αν απαντήσουν στο θέμα που και γερουσιαστές των ΗΠΑ ανακίνησαν: ότι η Αλ Κάιντα δεν έχει την τεχνογνωσία παραγωγής άνθρακα, που σε χιλιάδες φακελάκια διασκορπίστηκε στις ΗΠΑ! Οτι η παραγωγή άνθρακα γίνεται στις ίδιες τις ΗΠΑ! Αν απαντήσουν στο θέμα, που επίσης ήγειραν γερουσιαστές, ότι ο Μπους γνώριζε για το χτύπημα, τουλάχιστον ένα μήνα πριν αυτό γίνει!!!

Ομως, οι εξελίξεις στον ένα χρόνο έδειξαν καλύτερα και το αληθινό ποιόν της ΕΕ. Στη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική εκστρατεία» των ΗΠΑ οι χώρες της ΕΕ προσχώρησαν συστηματικά. Η μόνη τους αντίδραση προκύπτει μόνο τότε που καταλαβαίνουν ότι οι ΗΠΑ πάνε να τους κόψουν κομμάτια από την πίτα. Μόνο τότε, που το ευρωπαϊκό κεφάλαιο αντιλαμβάνεται ότι οι ΗΠΑ θα το «ρίξουν». Και αντιδρά, για να μη χάσει. Αυτό είπε ξεκάθαρα ο καγκελάριος Σρέντερ: «Οι σύμμαχοι δεν είναι δορυφόροι των ΗΠΑ». Οπως και ο Σολάνα: «Η μονομερής αντίληψη των ΗΠΑ δε βασίζεται στην πραγματικότητα...». Μονομερής... Και τώρα, στον πόλεμο που ετοιμάζουν κατά του Ιράκ, οι αντιθέσεις τους είναι για τα πετρέλαια, που είναι μια πλευρά της ουσίας της «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας». Και την ίδια ώρα, προσπαθούν τα κράτη της ΕΕ να στρατολογήσουν εκατομμύρια χαφιέδες, να κάνουν τον κάθε «Ευρωπαίο πολίτη», να κοιτάζει καχύποπτα το γείτονά του, όπως στις ΗΠΑ, όπου το πλάνο αριθμού χαφιέδων προσεγγίζει τους 10 εκατομμύρια!...

Τον Μπιν Λάντεν, κι αν δεν υπήρχε, οι ΗΠΑ θα τον είχαν εφεύρει... Για να αποδείξουν ότι ο ίδιος και η οργάνωσή του ωχριούν μπροστά στην επίσημη κρατική τρομοκρατία και καταστολή, που έχει στο στόχαστρο τα δικαιώματα και γενικά τη ζωή των λαών, και ασκείται με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας.


M.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ