Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Κατάπιαν τη γλώσσα τους οι Μαραθωνοκτόνοι

Τα νέα σημαντικά ευρήματα που βρέθηκαν στο χώρο του Μαραθώνα, όπου παρά τις σοβαρές αντιδράσεις των αρχαιολόγων οι πράσινοι εκσυγχρονιστές αποφάσισαν την κατασκευή κωπηλατοδρομίου για το 2004, είχαν σαν αποτέλεσμα να καταπιούν τη γλώσσα τους οι υπεύθυνοι της καταστροφής της περιοχής. Ούτε κουβέντα, την ίδια στιγμή που τόσο λαλίστατοι εμφανίστηκαν στη Θεσσαλονίκη υποσχόμενοι για έβδομη φορά μετρό και υποθαλάσσιες ζεύξεις. Οσο για την Εγνατία μπορεί να μην έφτασε στη Θεσσαλονίκη, αλλά κάποτε θα φτάσει. Για το Σχοινιά είχαμε γράψει ουκ ολίγες φορές χωρίς φυσικά να κάνουν τον κόπο να απαντήσουν οι εκπρόσωποι των μεγάλων συμφερόντων, της μίζας και της διαπλοκής με τις ψευδεπίγραφες ταμπέλες τους. Ως κλωνοποιημένοι Πατακοί κυκλοφορούν με μυστριά εγκαινιάζοντας έργα που δε θα γίνουν ποτέ και όσα από αυτά πραγματοποιούνται η αξία τους είναι τις περισσότερες φορές αμφιλεγόμενη. Ας δούμε τώρα με τα νέα ευρήματα στο Μαραθώνα αν αυτοί που έδωσαν το πράσινο φως για την καταστροφή, θα το ξανασκεφτούν και θα απαγορεύσουν τα έργα.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Εμπορικό κέντρο εσύ - πίστα εγώ

Η κυρία Μπακογιάννη αποδεικνύοντας τις ευαισθησίες της για το περιβάλλον, οραματίζεται το Ελληνικό ως χώρο εμπορικών δραστηριοτήτων για την επιπλέον αναβάθμιση της περιοχής! Αντίθετα ο κ. Παπουτσής με περισσότερη φαντασία επιθυμεί τη δημιουργία πίστας για ράλι αυτοκινήτων. Είναι για γέλια και οι δυο τους, αν δεν ήταν επικίνδυνοι για την πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης, με τους λιγότερους χώρους πράσινου, όπου μία βροχή μισής ώρας μπορεί να μας πνίξει.

Ευρωπαϊκές ευαισθησίες

Στο Γιοχάνεσμπουργκ τις πρώτες μέρες αντί του αρμόδιου Επιτρόπου για το Περιβάλλον, η εκπροσώπηση γινόταν από τον Επίτροπο Εμπορίου αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις «οικολογικές» ευαισθησίες της Ευρώπης για τις οποίες τόσος λόγος έγινε.

ΜΚΟ

Τουλάχιστον άκομψη η εμφάνιση ΜΚΟ με εκπροσώπους πολυεθνικών εταιριών για προώθηση(;) περιβαλλοντικών ζητημάτων στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ελεος!

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

ΟΙΚΟΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τ.51

Με βασικό θέμα τα απορρίμματα κυκλοφορεί το καλοκαιρινό τεύχος του καλού περιοδικού. Κι ακόμα υπάρχουν κείμενα για το Γιοχάνεσμπουργκ, η μαύρη λίστα των προεκλογικών υποσχέσεων με αφορμή τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, νεότερα από την ιστορία με τον Κουρουπητό που βρίσκεται και πάλι στο σημείο μηδέν, την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κι όπως πάντα πλήθος από εσωτερικές και διεθνείς ειδήσεις με οικολογικό ενδιαφέρον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ