Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
Φιέστες με φόντο το κυκλοφοριακό κομφούζιο!

Κανένα ΙΧ στο μικρό δακτύλιο 6.30-9.00 π.μ. τη Δευτέρα

Με απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ για δυόμισι ώρες στο μικρό δακτύλιο τη Δευτέρα (6.30-9.00 π.μ.), με διάφορες φιέστες και ευχολόγια, αλλά ούτε καν εξαγγελία για κάποια ουσιαστικά μέτρα επίλυσης του καθημερινού κυκλοφοριακού κομφούζιου που βιώνουν όλοι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας και των άλλων πόλεων της χώρας, η κυβέρνηση σκοπεύει να... γιορτάσει την «Ευρωπαϊκή Βδομάδα Μετακίνησης»!

Από τον περιορισμό της κυκλοφορίας στο μικρό δακτύλιο της Δευτέρας δε θα εξαιρεθούν ούτε τα αυτοκίνητα που έχουν τις ειδικές κάρτες ελευθέρας, παρά μόνο τα ασθενοφόρα, τα πυροσβεστικά και τα ταξί. Παράλληλα, όλη τη μέρα η μετακίνηση των επιβατών με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα είναι δωρεάν.

Ενδεικτικό της ατολμίας της κυβέρνησης στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την επίλυση του κυκλοφοριακού και την πριμοδότηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά στους πολίτες, είναι και τα εξής παραδείγματα από τη χτεσινή συνέντευξη που έδωσαν η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, οι υφυπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Ρ. Ζήση και Μεταφορών Μ. Στρατάκης με την παρουσία των προέδρων της ΚΕΔΚΕ Π. Κουρκουλόπουλου, της ΤΕΔΚΝΑ Γ. Μαστοράκου, του ΟΑΣΑ Γ. Παπαβασιλείου και του διοικητή της Τροχαίας Κ. Τζέκη:

  • Ο Κ. Τζέκης κατάγγειλε ότι στη Λ. Μεσογείων έχει επιβαρυνθεί κατά 20% η κυκλοφορία εξαιτίας των διαφόρων αυθαίρετων πρωτοβουλιών (πεζοδρομήσεις, μονοδρομήσεις κ.λπ.) των γύρω δήμων και η Β. Παπανδρέου χαρακτήρισε απλώς παράλογο το γεγονός αυτό, την ίδια στιγμή που το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι ο φορέας εκείνος που μπορεί να εγκρίνει ή να απαγορεύσει τέτοιες αυθαιρεσίες!
  • Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει θετικά στην πρόταση των δήμων για επιδότηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και των άλλων πόλεων, όπως στην Αθήνα (ένα κόστος που υπολογίζεται σε 12 δισ. δρχ. ετησίως) για να γίνουν τα μέσα αυτά ελκυστικότερα στους πολίτες.

Φυσικά ούτε λόγος δε γίνεται για εφαρμογή της πλήρους απαγόρευσης καθημερινά της κυκλοφορίας των ΙΧ στο μικρό δακτύλιο, όπως πρότεινε ο διοικητής της Τροχαίας, αφού όπως παραδέχτηκε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής...

Στις φετινές εκδηλώσεις παίρνουν μέρος 80 δήμοι της χώρας, ενώ στην Αθήνα την Τετάρτη θα γίνει ποδηλατοδρομία στο Ιστορικό Κέντρο, την Παρασκευή πολιτιστικά δρώμενα σε διάφορες πλατείες, την Κυριακή πεζοδρόμηση της διαδρομής μεταξύ πλατείας Εξαρχείων και πλατείας Κολωνακίου και την Κυριακή πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου για να γίνουν διάφορες εκδηλώσεις.

Τέλος ο υφυπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι μέσα στον Οκτώβρη θα δημιουργηθεί μια νέα διαδημοτική γραμμή (Κυψέλη - Γαλάτσι - Ψυχικό - Σταθμός Κατεχάκη) του ΟΑΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ