Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ασχημα σημάδια...

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε χτες εκτός νόμου 16 ισλαμικές οργανώσεις και ξεκίνησε έρευνες σε τζαμιά, γραφεία και σπίτια μελών τους σε όλη τη χώρα, αναζητώντας «δυνητικούς»(!) εξτρεμιστές, κατόπιν σχετικών εντολών του Οττο Σίλι.

Το Ρόιτερς, όσο και το BBC, που μετέδωσαν την είδηση, έκαναν μικρή μόνο αναφορά στις ανησυχίες που προκαλεί στη μεγάλη μουσουλμανική κοινότητα (τρία εκατομμύρια πολίτες, στην πλειοψηφία τους Τούρκοι και Κούρδοι 1,8 εκατομμύρια) αυτό το κυνήγι μαγισσών, αλλά η πραγματικότητα είναι πως --όπως και στις ΗΠΑ-- οι πιστοί του Ισλάμ αντιμετωπίζονται, από 11ης Σεπτεμβρίου και εξής, με όλο και μεγαλύτερη καχυποψία. Αφορμή είναι ότι τρεις από τους τέσσερις πιλότους των αεροσκαφών, όπου εκδηλώθηκαν αεροπειρατείες το πρωί της μέρας μετά την οποία οι παγκόσμιοι συσχετισμοί άλλαξαν άρδην, ζούσαν στη Γερμανία.

Ο Οττο Σίλι έκανε σαφή το στόχο της επιχείρησης: «Αποτελεί μια προειδοποίηση προς τις άλλες ισλαμικές οργανώσεις να συμμορφώνονται στο Σύνταγμά μας», δήλωσε. Μιλούσε μετά τις ταυτόχρονες εφόδους σε 100 γραφεία, τζαμιά και σπίτια σε πέντε κρατίδια. Και οι 16 οργανώσεις που απαγορεύτηκαν σχετίζονται με την οργάνωση Kalifatsstaat (Χαλιφάτο) του Μετίν Καπλάν, Τούρκου υπηκόου, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη τεσσάρων ετών το Δεκέμβρη, όταν φέρεται να είχε καλέσει για τη δολοφονία ενός θρησκευτικού ηγέτη «αντίπαλου» δόγματος.

Εν όψει των εκλογών της 22ας Σεπτέμβρη και τα δύο κόμματα εξουσίας της Γερμανίας στέκονται στην «ανάγκη» να θεσπιστεί νομοθετικό πλαίσιο, για να «απελαύνονται οι εξτρεμιστές» μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ