Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΟΥΡΟΥΝΤΙ
Οι σφαγές εκατοντάδων αμάχων «παγώνουν» τις συνομιλίες...

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.--

Ανεστάλησαν χτες στην Τανζανία και τουλάχιστον έως το τέλος της βδομάδας οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ αντάρτικων οργανώσεων και της μεταβατικής κυβέρνησης του Μπουρούντι, μετά τις επιβεβαιωμένες καταγγελίες και πληροφορίες για τις σφαγές εκατοντάδων αμάχων από δυνάμεις του στρατού!

Το Εθνικό Συμβούλιο Αμυνας για τη Δημοκρατία (CNDD) υπό τις εντολές του Πιερ Νκουρουντζιτζάχαβε ανήγγειλε την αναστολή των συνομιλιών, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση του Πιερ Μπουγιόγια πως οι πρόσφατες σφαγές εκατοντάδων αμάχων στις επαρχίες Ιτάμπα και Γκιτέγκα είναι η «πιο οδυνηρή και απτή απόδειξη πως είτε η κυβέρνηση δεν ελέγχει το στρατό, είτε τον χρησιμοποιεί για να σφαγιάζει αμάχους...».

Νωρίτερα, στρατιωτικός εκπρόσωπος του Μπουρούντι παραδέχτηκε πως μόνον στις 9 του Σεπτέμβρη στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν στην επαρχία Γκιτέγκα 173 αμάχους με το πρόσχημα πως ήταν «συνεργοί, ή όμηροι των ανταρτών»! Επιπλέον, την περασμένη Δευτέρα, ο Λεωνίδας Ντιμπαγιάζι, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Μπουρούντι για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα» είχε επιβεβαιώσει τις σφαγές 183 άλλων αμάχων στην ίδια επαρχία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ