Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΒΕ
Προεόρτια αγώνα ενάντια στην υπερφορολόγηση

Περιφερειακή σύσκεψη των ΕΒΕ Βορειοδυτικής Ελλάδας, όπου παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι από σωματεία, Ομοσπονδίες και Επιμελητήρια της περιοχής των ΕΒΕ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Φέτσης, έγινε την περασμένη Κυριακή, 22/9/2002, στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Ιωαννίνων. Το Θέμα ήταν «Οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων και οι εξελίξεις στο φορολογικό».

Πλούσιος προβληματισμός πάνω στο πώς θα αντιδράσουν οι ΕΒΕ στην κατάσταση που διαμορφώνεται στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, τη συγκέντρωση κεφαλαίου σε όλο και λιγότερα χέρια με επίπτωση τη συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είπε πως άποψη της Συνομοσπονδίας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΕΒΕ, είναι: «Να ανασταλεί η εφαρμογή της ρύθμισης και να διαπραγματευτούμε σε νέα βάση» και τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης των ΕΒΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και συσπείρωση στα πρωτοβάθμια σωματεία τα οποία αποτελούν, όπως είπε, το μετερίζι των μικρομεσαίων ΕΒΕ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ Β/Δ Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Α. Σπύρου, υπογράμμισε πως στην εφόλης της ύλης επίθεση που δέχονται οι ΕΒΕ από την κυβερνητική πολιτική, εφόλης της ύλης πρέπει να είναι και η απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος Το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να συγκρουστεί με μεγάλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, ο αγώνας του να αποκτήσει ευρύτερα χαρακτηριστικά συναντώντας τα άλλα λαϊκά κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και να έχει τέτοια αιτήματα που να απαντάνε στην καρδιά του προβλήματος που είναι η πολιτική που γεννάει τα προβλήματα αυτά. Τέλος, τόνισε πως στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ συγκρούονται δύο γραμμές, αυτή του συμβιβασμού και της υποταγής στις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ και η άλλη, αυτή που επιλέγει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αλλάξει η κατάσταση και οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και σε επίπεδο πολιτικής εξουσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ