Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Τους «χωρίζει» μια καρέκλα...

Μόλις κατάλαβε ότι έχασε την καρέκλα της διεπαγγελματικής οργάνωσης ελαιολάδου, ο πρόεδρος της «Ελαιουργικής» έσπευσε να καταγγείλει δημόσια τον «σφετεριστή» πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ για διάσπαση του συνεταιριστικού κινήματος και χειραγώγηση της διεπαγγελματικής. Ετσι, έξι και πλέον μήνες τώρα οι Μ. Γαβαλάς και Τζ. Καραμίχας και οι παρατρεχάμενοί τους «τρώγονται» στο παρασκήνιο, για το ποιος θα κάνει τον «τιμονιέρη» στη διεπαγγελματική οργάνωση ελαιολάδου, όπου «καπετάνιοι» θα είναι οι πολυεθνικές και τα ντόπια παραρτήματά τους. Και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ο «καυγάς» γίνεται στο όνομα της προάσπισης των συμφερόντων των ελαιοπαραγωγών!

Αντί, λοιπόν, οι Γαβαλάς και Καραμίχας να καταγγείλουν και να απορρίψουν το μηχανισμό των διεπαγγελματικών, που η ΕΕ και η κυβέρνηση επιβάλλουν στο όνομα της εξυπηρέτησης των κερδοσκοπικών συμφερόντων των πολυεθνικών και των εμποροβιομηχάνων, κάνουν τα αδύνατα δυνατά για το ποιος θα πρωτομπεί στην υπηρεσία τους, με το αζημίωτο φυσικά... Και στην περίπτωση του ελαιολάδου ως «κομπάρσος» για το ρόλο αυτό φαίνεται να επιλέχτηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, ο Καραμίχας, του οποίου όπου να 'ναι τελειώνει το αρχηγιλίκι στην ΠΑΣΕΓΕΣ και κάπου πρέπει να βολευτεί...

Ετσι ο Γαβαλάς, που έμεινε απ' έξω, βγήκε χτες να καταγγείλει τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ για καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής λειτουργίας του Συνεταιριστικού Κινήματος, όσον αφορά την υπόθεση της διεπαγγελματικής οργάνωσης ελαιολάδου. Εκανε επίσης λόγο για διάσπαση του συνεταιριστικού κινήματος, φωτογραφίζοντας ως υποκινητή τον Καραμίχα και αναφέροντας πως η ΕΑΣ Μεσσηνίας αποφάσισε να αποσχιστεί από την «Ελαιουργική», ακολουθώντας το παράδειγμα της ΕΑΣ Λακωνίας, με στόχο την ίδρυση «Πελοποννησιακής Ελαιουργικής». Ακόμα τόνισε με έμφαση πως η ΠΑΣΕΓΕΣ δε δύναται να εκπροσωπείται στη διεπαγγελματική και πρόσθεσε πως 58 Ενώσεις απορρίπτουν το σχέδιο καταστατικού. Εννοείται δηλαδή μόνο το σημείο για το ποιος θα εκπροσωπείται. Αλλά, όπως είπε και ο Μ. Γαβαλάς, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κατέθεσε ήδη το καταστατικό της διεπαγγελματικής στο Πρωτοδικείο για αναγνώριση ως «αστική εταιρεία». Αν όμως δεν είχε αποκλειστεί η εκπροσώπευση της διοίκησης της «Ελαιουργικής» στη διεπαγγελματική, δηλαδή ο πρόεδρός της, θα γινόταν τόση φασαρία;.. Και σκηνικά σαν και τούτο δεν προβληματίζουν καθόλου τους ελαιοπαραγωγούς που αναδεικνύουν τέτοια πρόσωπα στις προεδρικές καρέκλες της ΠΑΣΕΓΕΣ και της «Ελαιουργικής»;!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ