Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η υποκρισία των κυρίαρχων δυνάμεων

Μια και μιλάμε, όμως, για το νέο πόλεμο και οι κυβερνήσεις των καπιταλιστικών χωρών -μαζί και η ελληνική - ισχυρίζονται, πως κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για την αποφυγή του, πάρτε υπόψη σας και τα παρακάτω:

Πρώτον, οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της «αντιτρομοκρατικής συμμαχίας» (ανάμεσά τους και η δική μας) κάνουν, ήδη, τα σχέδια και τους λογαριασμούς τους, για το πώς θα φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων και των λαών το τεράστιο κόστος του νέου πολέμου, τον οποίο εντέχνως παρουσιάζουν, λίγο - πολύ, ως αναπόφευκτο και αποφασισμένο από μια... υπέρτατη δύναμη.

Δεύτερον, τους λογαριασμούς τους κάνουν και οι κεφαλαιοκράτες - ιδιοκτήτες των μεγάλων μονοπωλίων του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος και τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση, αναλογιζόμενοι τα τεράστια κέρδη.

Τρίτον, εντείνεται συνεχώς μια πολύμορφη προπαγανδιστική εκστρατεία ελαχιστοποίησης των πολύμορφων και ανεξέλεγκτων κινδύνων και συνεπειών, που συνεπάγεται ο πόλεμος, ώστε να διασκεδαστούν οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις των λαών.

Τέταρτον, οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία συνεχίζουν τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και την αραβική χερσόνησο, όπου βρίσκονται ήδη και γερμανικές δυνάμεις (τανκς κλπ).

Πέμπτον, απρόσκοπτα συνεχίζονται οι κάθε λογής διευκολύνσεις που παρέχει η ελληνική κυβέρνηση στις προαναφερόμενες κινήσεις και τη γενικότερη προετοιμασία του πολέμου από τις «μεγάλες δυνάμεις» (χρήση εναέριου χώρου, Σούδα και άλλες ΝΑΤΟικές βάσεις, κλπ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ