Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
61 ΧΡΟΝΙΑ ΕΑΜ
Ολοι σήμερα στην εκδήλωση

Η ΠΕΑΕΑ διοργανώνει εκδήλωση - συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, στις 6 το απόγευμα

12 Οκτώβρη 1944 Από τη μεγάλη συγκέντρωση του λαού της Αθήνας για την απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς
12 Οκτώβρη 1944 Από τη μεγάλη συγκέντρωση του λαού της Αθήνας για την απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς
Με συγκέντρωση - εκδήλωση που οργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΑΕΑ, σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη, ώρα 6 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως (άγαλμα της Αθηνάς), γιορτάζεται η 61η επέτειος της ίδρυσης του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου - ΕΑΜ.

Πρόκειται για μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση, ώστε να τιμηθούν όλοι οι αγωνιστές του ΕΑΜ και ιδιαίτερα εκείνοι που έδωσαν τη ζωή τους παλεύοντας μέσα από τις γραμμές του για την απελευθέρωση της χώρας μας, από την τριπλή κατοχή των φασιστών Ιταλών και Βουλγάρων και των χιτλερικών ναζί. Για να τιμηθούν τα ιδανικά και τα οράματα του ΕΑΜ, που, με ραχοκοκαλιά το ΚΚΕ, έγραψε σελίδες άφθαστου ηρωισμού και δόξας, πλάι σ' εκείνες του έπους του '21.

Αλλά η φετινή επέτειος γιορτάζεται σε μια περίοδο, όπου, όχι μόνον παραμένουν άλυτα τα προβλήματα των αντιστασιακών αγωνιστών και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αποχρωματίσει την Αντίσταση, αλλά και προκαλεί με την απαράδεκτη απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, που βάζει ταφόπλακα στο καθολικό αίτημα των αντιστασιακών μας και ολόκληρου του ελληνικού λαού, επιτέλους το γερμανικό κράτος να πληρώσει τις οφειλές του για τις καταστροφές την κατοχική περίοδο. Η απόφαση αυτή εκφράζει, ακριβώς, την υποτέλεια των κυβερνήσεων του δικομματισμού και, βεβαίως, της κυβέρνησης Σημίτη, που αποφεύγει να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΑΕΑ, που διοργανώνει την εκδήλωση τιμής για την επέτειο της ίδρυσης του ΕΑΜ, καλεί όλους τους αντιστασιακούς και κάθε Ελληνα πατριώτη, να πάρουν μέρος στο γιορτασμό και να τιμήσουν με την παρουσία τους την ιστορική αυτή επέτειο της ίδρυσης του ΕΑΜ.

  • Πούλμαν για το Π. Αρεως, εκτός άλλων, δρομολογεί και το Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ, που ξεκινά στις 5 μ.μ. μπροστά από το Δημαρχείο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ