Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ «17Ν»
Δημοσιεύματα του Τύπου

«Τα Νέα» γράφουν ότι κορυφαίο στέλεχος της αντιτρομοκρατικής δήλωσε στην εφημερίδα ότι «βρήκαμε την "κυψέλη", θα βρούμε και τη "βασίλισσα"», αναφερόμενος στον νέο κύκλο ερευνών που αφορούν την εξάρθρωση του ΕΛΑ και των δορυφορικών του οργανώσεων. Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η «1η Μάη» μπορεί να γίνει ο «λαγός» που θα τους οδηγήσει στον ΕΛΑ, την αρχαιότερη εξτρεμιστική οργάνωση που έδρασε τη μεταπολιτευτική περίοδο στη χώρα μας. Επίσης αναφέρεται σε συνέντευξη της Αλίσια Ρομέρο Κορτέζ στο Διαδίκτυο, όπου αναφέρει πως «δε φοβάμαι τίποτα. Περιμένω να δω τι είναι ικανοί να κάνουν. Αυτή τη στιγμή, όπως είναι τα πράγματα, τους πονάει, επειδή εγώ ούτε κρύβομαι ούτε τους φοβάμαι και στέκομαι κοντά στον άνδρα μου και όποιον με έχει ανάγκη, όπως ήταν η Κική με το παιδί της μέχρι τώρα».

Η «Ελευθεροτυπία» φιλοξενεί συνέντευξη της Αν Μπέρλεϊ από τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία υποστηρίζει πως «η ΔΑ και όλες οι διεθνείς οργανώσεις θα θεωρούσαν σίγουρα πολιτικούς κρατούμενους τους κατηγορούμενους ως μέλη της "17Ν", επειδή τα κίνητρά τους ήταν πολιτικά. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις. Μια ανθρωποκτονία δεν παύει να είναι ανθρωποκτονία...».

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρεται στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και γράφει πως σύμφωνα με τις καταθέσεις των Σ. Ξηρού και Β. Τζωρτζάτου, επελέγη ως στόχος επειδή ήταν πολύ ικανός άνθρωπος της Δεξιάς και ήταν μια γέφυρα προς την Αριστερά. «Η Χώρα» επισημαίνει πως το βρετανικό περιοδικό «Non Paper» έχει πληροφορίες από τη Σκότλαντ Γιάρντ πως «παραμένει ασύλληπτο και ανεξιχνίαστο το λεγόμενο πολιτικό διευθυντήριο το οποίο αποτελούσαν ισότιμα πρόσωπα με τον Α. Γιωτόπουλο και συνολικά πιστεύουν ότι αυτά τα κρυφά πρόσωπα πολιτικού διευθυντηρίου της "17Ν' είναι περίπου 20». Σε άλλο σημείο προστίθεται ότι υπάρχει μια δεύτερη ομάδα εκτελεστών, βομβιστών, η οποία παραμένει ασύλληπτη, θεωρώντας ότι η ομάδα των 17 έγκλειστων στη φυλακή Κορυδαλλού, δεν είναι οι περισσότεροι επικίνδυνοι εκτελεστές της «17Ν» και γενικά των εγκληματικών κυκλωμάτων που αναπτύχθηκαν γύρω από την οργάνωση αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ