Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προβολές - αφιέρωμα στον Ζυλ Ντασσέν

Αφιέρωμα στον Ζυλ Ντασσέν, με δέκα ταινίες του από την εποχή του Χόλιγουντ μέχρι τις αρχές της 10ετίας του '70, βρίσκεται σε εξέλιξη (άρχισε 29/9) στο Λονδίνο, στα Riverside Studios και θα ολοκληρωθεί στις 3/11.

Το αφιέρωμα φέρει τον τίτλο «Ζυλ Ντασσέν - Ενας επίτιμος Ελληνας» και οργανώθηκε από το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού, μετά από πρόταση του διευθυντή των Riverside Studios, Εντουαρντ Λιούις, με αφορμή την επανακυκλοφορία της ταινίας «Ριφιφί» και την προβολή της σε γενική διανομή στο Λονδίνο για έξι εβδομάδες. Εκτός από, ανοιχτή στο κοινό, συνομιλία του σκηνοθέτη με τον ειδικό του κινηματογράφου και καθηγητή, Ιαν Κρίστι, το αφιέρωμα περιλαμβάνει και ομιλία του Ντασσέν στο κοινό στις 13/10.

Ηδη προβλήθηκαν οι ταινίες «Ο δήμιος των κολασμένων» και «Γυμνή πόλη» και ακολουθούν: «Η λεωφόρος των κλεφτών», «Η νύχτα και η πόλη», «Ποτέ την Κυριακή», «Ριφιφί», «Φαίδρα», «Τοπ Καπί», «Ενα καλοκαιρινό βράδυ», «Υπόσχεση την αυγή».

  • Η πολυβραβευμένη ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, «Καβάφης» θα προβάλλεται (11-18/10) στο «Χάι Λάιφ» του Πειραιά. Η ταινία έχει προβληθεί σε 50 φεστιβάλ ανά τον κόσμο και συνεχίζει να προβάλλεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στο Παρίσι. Εκτός της σκηνοθεσίας ο Γ. Σμαραγδής υπογράφει και το σενάριο. Η μουσική είναι του Βαγγέλη Παπαθανασίου (βραβεύτηκε σε Ισπανία και Βέλγιο), η φωτογραφία του Νίκου Σμαραγδή, τα σκηνικά - κοστούμια του Δαμιανού Ζαρίφη. Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Μάγια Λυμπεροπούλου, Λάκης Λαζόπουλος, Αλέξης Δαμιανός, Τζούλια Σουγλάκου.
  • Η νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου», θα προβληθεί στις 8/10, 8.30 μμ, στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36). Τη μουσική και τα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη ερμηνεύουν ο ίδιος, ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Δήμητρα Παπίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ