Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
«Συγκατοίκηση» Σοσιαλδημοκρατών και πρώην αυτονομιστών...

ΣΚΟΠΙΑ.-

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της «Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης Μακεδονίας» Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, που προηγήθηκε έναντι των άλλων παρατάξεων στις πρόσφατες γενικές εκλογές της ΠΓΔΜ, έδωσε χτες ο Πρόεδρος της χώρας, Μπόρις Τραϊκόφσκι.

Ο 40χρονος Τσερβένκοφσκι, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή του να συγκροτήσει το νέο κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή του κόμματος των πρώην ανταρτών («Δημοκρατική Ενωση για την Ολοκλήρωση»), ανακοίνωσε πως βασικός του στόχος είναι να «σχηματιστεί μία κυβέρνηση που θα εκπληρώνει τις προσδοκίες όλου του λαού της χώρας» με τις ακόλουθες προτεραιότητες: Την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας, την αποκατάσταση της έννομης τάξης, την καταπολέμηση του εγκλήματος και την προώθηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων...

Οι επίσημες επαφές συνεργασίας ανάμεσα στο μπλοκ του Τσερβένκοφσκι «Μαζί για τη Μακεδονία» και στο κόμμα των πρώην αυτονομιστών εντείνονται εδώ και τέσσερις μέρες. Οι πληροφορίες φέρουν το μπλοκ του Τσερβένκοφσκι να επιθυμεί την ανάληψη των υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και Αμυνας και τον αρχηγό της «Δημοκρατικής Ενωσης για την Ολοκλήρωση» Αλί Αχμέτι να μην αναλαμβάνει θέση υπουργού.

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει μέσα σε 20 μέρες να λάβει την έγκριση της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ