Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προβοκατόρικη η πρόταση Λαλιώτη

«

Πορεία κατά της τρομοκρατίας να γίνει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου του 1973». Την πρόταση αυτή έκανε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης με συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία της Κυριακής» (6/10/2002).

Επί 29 χρόνια η σχετική εκδήλωση και πορεία είχε άλλο περιεχόμενο:

- Να τιμηθεί, ο αντιδικτατορικός αγώνας και ιδιαιτέρως όσοι υπέστησαν τα φρικτά βασανιστήρια στα μπουντρούμια του ΕΑΤ - ΕΣΑ και της Μπουμπουλίνας και φυσικά και πρώτιστα όσοι δολοφονήθηκαν από τα όργανα της χούντας στις 17-11-1973.

- Να επανέλθουν στην επιφάνεια τα ανεκπλήρωτα αιτήματα της αντιδικτατορικής αντίστασης, για ουσιαστική αλλαγή στο δημόσιο, κοινωνικό και πολιτικό μας βίο, για Παιδεία που να υπηρετεί τον Ανθρωπο και τον Πολιτισμό, για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, για αντίσταση στην ξενοκρατία και ιδιαίτερα στην αμερικανοκρατία.

- Να συνεχιστεί ο αγώνας που εξέφραζε το σύνθημα «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές», για κοινωνική δικαιοσύνη κ.ά.

Τώρα ο Κ. Λαλιώτης μάς καλεί να συνταχθούμε «με τις δυνάμεις του καλού» του κ. Μπους και να αλλάξουμε το νόημα και την ιστορική μνήμη της 17ης Νοεμβρίου του 1973 και «να εκδηλώσουμε κατά της τρομοκρατίας».

Τον ελληνικό, όμως, λαό δεν τον απασχολεί η μαφία των έγκλειστων του Κορυδαλλού. Με αυτούς και όσους ακόμα συλληφθούν θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη, η οποία θα πράξει το καθήκον της.

Αλλου είδους τρομοκρατία φοβίζει και τρομοκρατεί τους πολίτες.

- Οι καθημερινές δηλώσεις του κ. Μπους για επικείμενο πόλεμο εναντίον του Ιράκ. Το ενδεχόμενο ενός τέτοιου πολέμου αποτελεί αυτή τη στιγμή πηγή κατατρομοκράτησης του πλανήτη και φυσικά και του λαού μας.

- Η ανεργία και η επερχόμενη αύξησή της είναι επίσης μια άλλη πηγή τρομοκρατίας. Τι πιο φοβερό για τον οικογενειάρχη που ταπεινώνεται χτυπώντας πόρτες και κομματικά στέκια για να βρει ένα μεροκάματο και όταν τελικά το βρει, ζει με τη συνεχή αγωνία μην τυχόν και το χάσει;

- Η αύξηση του πληθωρισμού και η ακρίβεια τρομοκρατούν επίσης τον εργαζόμενο, που βλέπει να αφαιμάσσεται ακόμα περισσότερο, το ήδη ισχνό εισόδημά του.

- Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνούμε την τρομοκρατία που πηγάζει από τον οικοφασισμό των ΗΠΑ, ο οποίος απειλεί με ολοσχερή ανατροπή την οικολογική ισορροπία του πλανήτη.

Η πρόταση του κ. Λαλιώτη λειτουργεί, είτε το αντιλαμβάνεται είτε όχι, προβοκατόρικα. Διότι η απόρριψή της είναι βέβαιη, αφού δεν έχει καμιά σχέση με τον επικό αγώνα της φοιτητικής νεολαίας και του λαού της Αθήνας στις 17 Νοεμβρίου του 1973.

Στην απόρριψη όμως αυτή θα έρθει «κεραυνοβόλος» η απάντηση από τους διάφορους κατευθυνόμενους κονδυλοφόρους. Δε θέλουν πορεία κατά της τρομοκρατίας, άρα είναι υποστηριχτές ή τουλάχιστον κρυφοϋποστηριχτές της «17Ν»: «Ανήκουν στο στρατόπεδο των δυνάμεων του κακού».

Ετσι, η πρόταση Λαλιώτη, σε συνδυασμό και συντονισμό των διαφόρων δικτύων και διαδικτύων θα αναδειχτεί ως το κατάλληλο κόσκινο που θα χωρίσει τις εγχώριες «δυνάμεις του καλού» που συστρατεύονται με τον κ. Μπους, από «τις δυνάμεις του κακού» που «είναι υπέρ της τρομοκρατίας».

Ε, δεν είναι και μικρής σημασίας η υπηρεσία που προσφέρει ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στον πλανητάρχη. Γεγονός που θα εκτιμηθεί δεόντως και απ' όλους.


Του
Μανώλη ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ*
*Ο Μανώλης Μηλιαράκης είναι Προέδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ