Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η άλλη όψη της στημένης πόλωσης

Με ιδιαίτερη προθυμία και σαν έτοιμη από καιρό, η ηγεσία της ΝΔ ανταποκρίνεται στην πρόκληση του ΠΑΣΟΚ για ακραία πόλωση στην τελική ευθεία των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Η τακτική αυτή εξυπηρετεί περίφημα τη Ρηγίλλης, η οποία δεν μπορεί να αντέξει μια επί της ουσίας αντιπαράθεση, ακριβώς γιατί η «δική της» πολιτική εφαρμόζεται από την κυβέρνηση Σημίτη.

Στο στημένο σκηνικό της πόλωσης η ηγεσία της ΝΔ επιλέγει το ρόλο του κόμματος που δήθεν την απορρίπτει και φορά τη μάσκα του κόμματος «όλων των Ελλήνων» (και των φιλοχουντοβασιλικών...), ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται ως το «αντίπαλος δέος» στην κυβέρνηση (όχι στην πολιτική της), προφανώς για να σταλεί μέσω των γαλάζιων συνδυασμών το -άσφαιρο- «μήνυμα» στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, δημαγωγεί ασύστολα και δε διστάζει να εμφανίζεται και εγγυητής της «ελεύθερης και χωρίς εξαρτήσεις Αυτοδιοίκησης»(!).

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε ο Κ. Καραμανλής στη χτεσινοβραδινή ομιλία του στον Πειραιά. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για «διχαστική τακτική», καθώς και ότι χρησιμοποιεί την «πιο μαύρη προπαγάνδα που γνώρισε ποτέ ο τόπος» και στο πλαίσιο αυτό συμπεριέλαβε και το ζήτημα της ακροδεξιάς, λέγοντας ότι «επιστρατεύουν φανταστικά και ακραία σενάρια, αδιαφορώντας για την επώαση σοβαρών κινδύνων στον κόρφο ολόκληρης της κοινωνίας». Σχολιάζοντας τη χτεσινή ομιλία Σημίτη είπε ότι «είναι για γέλια και για κλάματα» και έχει στόχο «να μπλέξει ο κόσμος στο φανατισμό και την πόλωση». Χαρακτήρισε συκοφαντικές τις επιθέσεις κατά υποψηφίων δημάρχων και νομαρχών του κόμματός του, προσφέροντας πλήρη κάλυψη σε νοσταλγούς της χούντας, ενώ απέδωσε την κυβερνητική επιχείρηση σε «κομματικό δόλο στην προσπάθειά τους να στρέψουν την προσοχή του κόσμου από τις παραπάνω υπαρκτές σημερινές πιέσεις σε βάρος της Δημοκρατίας, σε ανύπαρκτους χτεσινούς κινδύνους».

Την ίδια στιγμή, ο Κ. Καραμανλής δε δίστασε να υποσχεθεί «ουσιαστικές αρμοδιότητες και οικονομική αυτοδυναμία» ακόμα και στην υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, για την οποία το ψηφοδέλτιο του κόμματός του εγγυάται ότι θα «αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής σε Αθήνα και Πειραιά»! Δημαγώγησε με την απαρίθμηση των προβλημάτων του Λεκανοπεδίου και τις αναφορές στη φτώχεια, την ακρίβεια, την ανεργία και στη βάση αυτή ζήτησε να «στείλουμε όλοι το μήνυμά μας».

Από την πλευρά του, ο Γ. Τζαννετάκος δήλωσε «πάρα πολύ ικανοποιημένος» από την ανταπόκριση του προεκλογικού αγώνα και εκτίμησε ότι «εισπράττουμε τα οφέλη από τις συκοφαντικές και, έως ένα βαθμό, ανηλεείς επιθέσεις, τις οποίες έχει εξαπολύσει ο αντίπαλος χώρος, έτσι όπως εκπροσωπείται από τον κ. Λαλιώτη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στόχος να μη θιγεί ο πυρήνας του συστήματος (2010-06-01 00:00:00.0)
Νεοδημοκρατική αντίδραση (2003-11-11 00:00:00.0)
«Πρόωρη» προεκλογική πόλωση (2003-06-28 00:00:00.0)
Τα «φαντάσματα» και οι «προφήτες»... (2000-03-29 00:00:00.0)
Συμπλήρωμα του δικομματισμού μέχρι τέλους (1999-06-02 00:00:00.0)
Ο,τι τους ζητάει (1997-12-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ