Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Ο δρόμος προς την κάλπη; Αριστερά!

Με το χάραμα θα πάρεις το δρόμο για την κάλπη. Είναι βαρύ για σένα το τίμημα, σύντροφέ μου, και μεγάλη η κληρονομιά που σέρνεις στο βηματισμό σου. Κοίτα μη γείρεις, κοίτα μην καμπουριάσεις. Ασε τη λογική και την οργή σου να ξεχειλίσει και βάδισε σταθερά συμπαρασύροντας και εμπνέοντας το διπλανό σου με ατράνταχτο επιχείρημα την ίδια τη ζωή.

Για σένα, για την τάξη σου και τα συμφέροντά σου, ένα τίποτα η Φώφη και ο Τζαννετάκος. Για σένα ένα τίποτα η Ντόρα κι ο Παπουτσής. Την ίδια αντιλαϊκή δοκιμασμένη κι αποτυχημένη πολιτική πρεσβεύουν. Γκρεμίζουν τα πανό των άλλων, για να προτάξουν τη δημοκρατία των διαφημιστικών σποτ. Τα κύματα της Πάρου δεν έχουν ακόμα καλύψει τις φωνές των χαμένων αθώων του «Σαμίνα» και η Ντόρα προσπαθεί να σε παγιδεύσει μ' ένα πλάνο ψεύτικο χαμόγελο, παριστάνοντας την αθώα και μη γνωρίζοντας τίποτα για το φόνο, μιας πολιτικής εξαθλίωσης, που μεταμόρφωσε την Αθήνα σε μια πόλη σκληρή κι απάνθρωπη, σε μια πόλη απροσπέλαστη για τους κατοίκους της.

Κύρτωσε η ραχοκοκαλιά σου από βαρυχειμωνιές αγώνων, τσακισμένος από αδικίες και κοινωνικές ανισότητες, κυνηγημένος από εξουσίες αντιδραστικές με την ψυχή στο στόμα κέρδισες αυτό που πάνε τώρα αυτοί να σου στερήσουν, το χαμόγελο της ελπίδας, το δικαίωμα στη δουλιά και στο τραγούδι. Ενα παράθυρο ανοιχτό, ένα παράθυρο με μαντζουράνα και βασιλικό στο φως του ήλιου.

Και τώρα αυτοί. Αυτοί που χρόνια παίζουνε στις πλάτες σου ταμπούρλο, με την κάλπικη στάμπα της έγνοιας τους για σένα και το πρόσχημα του μονόδρομου, σου τάζουνε λαγούς με πετραχήλια.

Γιατί δεν παίρνουν θέση για τον πόλεμο που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ σε βάρος του Ιράκ; Αν είναι ειλικρινείς, ας παραταχθούν με τη δική μας όχθη!

Την εξουσία τους στις πλάτες σου θέλουν να εδραιώσουν. Τα κέρδη τους κοιτάνε να μεγαλώσουν και τίποτ' άλλο. Οι όμορφες και καταπράσινες Αθήνες είναι το πρόσχημα, είναι τα φρουφρού κι αρώματα να σε παγιδέψουν και να σ' αναγκάσουν να υποκύψεις. Μην ακούς Σειρήνες και μάγισσες παραπλανητικές. Αυτές οι εκλογές έχουν τεράστια πολιτική σημασία. Θέλουν να σε αποκοιμίσουν, θέλουν να νεκρώσουν τ' αντανακλαστικά των αντιστάσεών σου. Στείλε το μήνυμα που χρειάζεται. Πάρε το μαύρο φούμο και πασάλειψέ τους μ' όποια ονόματα, με όποια κάλπικα συνθήματα φιγουράρουν μπροστά σου.

Σαν βγεις στο δρόμο για την κάλπη, θυμήσου. ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Στα βήματα που θα ακολουθήσεις πριν από σένα βάδισαν κι άλλοι, αφήνοντας ίχνη από πέλματα βαριά. Οσμή και λίπασμα ζυμωμένα με αίμα. Πάτα γερά και προχώρα. Πάτα γερά όπως ταιριάζει στην ιστορία και στις παραδόσεις της τάξης σου. Βάλε δύναμη στη δύναμή σου και ρίξε κόκκινο στην κάλπη. Ψήφο στους συνδυασμούς που στηρίζει και μετέχει το ΚΚΕ.


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ