Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ούτε μία ψήφος χαμένη

Καθώς μετράμε μόλις τρεις μέρες πριν τις κάλπες των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και γινόμαστε μάρτυρες του ίδιου δικομματικού έργου με ανούσιες κοκορομαχίες, πρέπει οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να σκεφτούν καλά την ώρα αυτή. Η ψήφος σε αυτές τις εκλογές έχει την αξία της, όπως και σε κάθε άλλη πολιτική εκλογική μάχη, μόνο που με την εξέλιξη της σημερινής φάσης του συστήματος και την επίθεση στις λαϊκές κατακτήσεις και τα δικαιώματα, αυτή αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Οι εργαζόμενοι πρέπει πρώτα απ' όλα να θυμηθούν ό,τι μεσολάβησε όλο το προηγούμενο διάστημα. Να κρίνουν τους συνδυασμούς και τα κόμματα που τους στηρίζουν με βάση τη στάση που κράτησαν στα μικρά και τα μεγάλα ζητήματα που τους κάνουν μαύρη τη ζωή. Για παράδειγμα, ποιος στήριξε ή ανέχτηκε και ποιος αντιστάθηκε στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση, στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, στον πόλεμο και τις επεμβάσεις του ευρωΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, δεν μπορεί παρά να αποτελέσουν κριτήριο για την ψήφο σε αυτές τις εκλογές. Η εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά καταπιεζόμενα στρώματα που βιώνουν στο πετσί τους αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, που τους κάνει να τρέχουν και να μην φτάνουν για να τα φέρουν βόλτα, μπορούν και πρέπει να κάνουν την ψήφο τους όπλο επίθεσης ενάντια σ' αυτή την πραγματικότητα που βιώνουν.

Η ψήφος στις 13 και στις 20 του Οκτώβρη, δεν πρέπει να χαραμιστεί. Τα φύκια και οι μεταξωτές κορδέλες, που μοιράζουν αυτόν τον καιρό οι διάφοροι «σωτήρες» υποψήφιοι του δικομματισμού και οι όποιοι διαχειριστές, δεν πρέπει να κρύψουν την πραγματικότητα. Οτι δηλαδή όλοι αυτοί που σήμερα παρουσιάζονται με... λύσεις για την ανεργία, τους ελεύθερους χώρους, το βιοτικό επίπεδο των δημοτών, είναι οι ίδιοι που όλο το προηγούμενο διάστημα προώθησαν, στήριξαν και συνέβαλλαν ώστε να υπάρχει αυτή η αντιλαϊκή πολιτική, που αναπαράγει τη φτώχεια, τη μιζέρια και την ανασφάλεια στους εργαζόμενους. Είναι οι θιασώτες του ευρωπαϊκού μονόδρομου της ΟΝΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ. Αυτοί που στηρίζουν με τον έναν ή άλλο τρόπο την πολιτική εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου, της έντασης της εκμετάλλευσης των εργατοϋπαλλήλων, του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών, της εξόντωσης των επαγγελματοβιοτεχνών, της έντασης των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, του πετσοκόμματος κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Η ψήφος επομένως του λαού δεν πρέπει να πάει χαμένη. Η δύναμή της βρίσκεται κυρίως στο ότι μπορεί να καταδικάσει όλους αυτούς τους υπαίτιους της σημερινής γκρίζας πραγματικότητας. Και για να μην είναι λειψή η επιλογή, αλλά να γίνει δύναμη προωθητική για τους αγώνες που έρχονται, πρέπει τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ μαζί με άλλες ριζοσπαστικές αγωνιστικές δυνάμεις να είναι όσο το δυνατόν περισσότερα στην κάλπη. Μόνο έτσι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι δήμαρχοι και οι νομάρχες θα είναι εγγυημένα συμπρωταγωνιστές στη λαϊκή πάλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ