Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Οι συνεργασίες είναι θέμα στρατηγικής επιλογής

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΔΗΚΚΙ

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δ. Τσοβόλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε χτες το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματός του, κάλεσε το λαό να στηρίξει και να υπερψηφίσει «τους συνδυασμούς που στηρίζονται από κόμματα που έχουν μια συνεπή και ανυποχώρητη δημοκρατική και προοδευτική πορεία στον τόπο».

Συγκεκριμένα ο Δ. Τσοβόλας επισήμανε ότι «το ΔΗΚΚΙ, μαζί με άλλες δημοκρατικές, προοδευτικές, αριστερές δυνάμεις του τόπου, αλλά και προσωπικότητες έκαναν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της συγκρότησης ενός αποτελεσματικού και ευρύτερου αντινεοφιλελεύθερου κοινωνικού μετώπου». Οπως υπογράμμισε ο ίδιος, αυτό έγινε τόσο με ουσιαστικά βήματα μέσα στους κοινωνικούς αγώνες, όσο «και τώρα με την κάθοδο σε κοινά ψηφοδέλτια σε πολλούς νομούς και δήμους της χώρας».

Ο Δ. Τσοβόλας τόνισε ότι ο «λαός πρέπει πλέον να βγάλει τα δεσμά του δικομματισμού, τα δεσμά της υποτέλειας και να πάρει στα χέρια του τις τύχες του». Παράλληλα, επισήμανε ότι «αν υπερψηφιστούν οι συνδυασμοί της ευρύτερης δημοκρατικής, προοδευτικής και αριστερής συνεργασίας», την επόμενη των εκλογών «θα πάρουν σοβαρό μήνυμα οι διαπλεκόμενοι και οι πολιτικοί τους εκφραστές».

Με ιδιαίτερη έμφαση, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ υπογράμμισε ότι «οι ανούσιες και υποκριτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» θέλουν να «εγκλωβίσουν στο δικομματισμό τον δημοκρατικό και προοδευτικό λαό».

Σ' άλλο σημείο της συνέντευξής του και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με το «αν το μέτωπο που αφορά τις εκλογές θα συνεχιστεί και μετά», ο Δ. Τσοβόλας ανέφερε: «Η κοινή κάθοδος ήρθε ως επακόλουθο άλλων προηγούμενων κοινών δράσεων», συμπλήρωσε ότι η κοινή κάθοδος στις εκλογές ήρθε «ως ένα επιπλέον βήμα», πρόσθεσε ότι «ασφαλώς την επόμενη μέρα θα συνεχιστεί και θα προωθηθεί πιο πέρα αυτή η συνεργασία» και κατέληξε λέγοντας: «Ανοίγει ο δρόμος από την επόμενη, πολύ περισσότερο αν υπερψηφιστούν αυτοί οι Συνδυασμοί, για μια πραγματική, προοδευτική πορεία της χώρας σταδιακά με αποκορύφωμα τις βουλευτικές εκλογές».

Ο Δ. Τσοβόλας ξεκαθάρισε ότι το ΔΗΚΚΙ «δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να υποστηρίξει ούτε συνδυασμό που στηρίζει η ΝΔ, ούτε συνδυασμό που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, ο Δ. Τσοβόλας επιτέθηκε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, για το θέμα που έχει ανακινήσει με τους «χουντικούς» και τους «ακροδεξιούς», επισημαίνοντας: «Υποκρίνονται οι ευρισκόμενοι στην κορυφή του ΠΑΣΟΚ όταν λένε ότι τώρα θυμήθηκαν οψίμως, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ότι κάποιοι βουλευτές είναι ακροδεξιοί, ενώ αυτούς τους χρησιμοποίησε η κυβερνητική πλειοψηφία για να περάσει αντιλαϊκά νομοθετήματα και διατάξεις στην αναθεώρηση του Συντάγματος».

Ο Δ. Τσοβόλας, απαντώντας εκ νέου σε ερώτηση δημοσιογράφου, «για το αν μπορεί να αλλάξει η τακτική του κόμματος, αν το αποτέλεσμα δεν είναι καλό, όσον αφορά τις συνεργασίες», υπογράμμισε: «Καθόλου. Είναι θέμα στρατηγικής επιλογής για μας η προώθηση κάθε προσπάθειας που θα συμβάλλει στη δημιουργία αυτού του αντινεοφιλελεύθερου προοδευτικού, κοινωνικού μετώπου». Τέλος, δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από τη μέχρι τώρα συνεργασία του με όλες τις δυνάμεις που συγκροτούν «τους κοινούς συνδυασμούς στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του τόνισε, απευθυνόμενος σε τηλεοπτικούς σταθμούς, διευθυντές, δημοσιογράφους, ότι αν συνεχίσουν να αποκλείουν στελέχη του κόμματός του, θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές εναντίον τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ