Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ρίξτε κόκκινο στη νύχτα...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εφιάλτης σε κάθε εκλογές να κρίνεται αποκλειστικά και μόνον η αλλαγή φρουράς στο κογκλάβιο, να ζει αιώνια ο λαός υπό το ζυγό του δικομματισμού

Του Γ. Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γ. Ιωάννου από το «Εθνος»
Δεν μπορούν χωρίς πόλωση, χωρίς κοκορομαχίες, χωρίς σικέ μονομαχίες ούτε στις δημοτικές εκλογές. Ακριβώς γιατί οι ηγεσίες των δύο «μεγάλων» δεν αντέχουν αντιπαράθεση επί της ουσίας, για τα τρομακτικά προβλήματα και τις αιτίες που τα γέννησαν. Γιατί τότε ο βασιλιάς θα αποκαλυπτόταν γυμνός: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μπορούν να εγγυηθούν μόνο για τα χειρότερα.

Με κάθε τρόπο επιχειρούν να εκβιάσουν, να παραπλανήσουν, να εξαγοράσουν, να μας εξαναγκάσουν τελικά να διαλέξουμε ανάμεσα στα «δύο κακά», ανάμεσα σε δύο δυνάστες, το ίδιο επικίνδυνους και αδίστακτους απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα. Ο ένας μάς κολλάει κατάμουτρα τον «μπαμπούλα» της ακροδεξιάς, μπας και στοιχηθούμε πίσω του ή για να μη φύγουν από το «μαντρί» όσοι πλέον δεν αντέχουν τον εμπαιγμό. Ο άλλος θέλει πάση θυσία την εξουσία και προσποιείται ότι είναι... αντίπαλος στην πολιτική της κυβέρνησης! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ψευδαίσθηση από το να θεωρείται η ψήφος στους «γαλάζιους» συνδυασμούς μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης. Το μήνυμα αυτό είναι «υποθηκευμένο» στο ταμείο του δικομματισμού. Είναι χαμένο από χέρι για τα λαϊκά συμφέροντα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εφιάλτης σε κάθε εκλογές να κρίνεται αποκλειστικά και μόνον η αλλαγή φρουράς στο κογκλάβιο, να ζει αιώνια ο λαός υπό το ζυγό του δικομματισμού.

Αποστολή τους είναι, κυρίως, να κρατάνε καθηλωμένο το λαό, να αποτρέπουν κάθε σκέψη για να προχωρήσουν τα πράγματα «έξω και χωρίς αυτούς», να κλείνουν κάθε χαραμάδα στην ελπίδα. Γι' αυτό δε «χαλαρώνουν» ούτε στιγμή, ούτε βέβαια στις δημοτικές εκλογές. Αξίζει όμως τον κόπο να χαλάσουμε τη σούπα τους, να διατηρήσουμε το δικαίωμα στο όνειρο, να κρατήσουμε και ενισχύσουμε τα κάστρα αντίστασης για το αύριο. «Ρίξτε κόκκινο στη νύχτα», λοιπόν.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ