Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ «17Ν»
Κοινοποιείται το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA στους κρατουμένους

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να μεταβεί ο ειδικός ανακριτής της υπόθεσης «17Ν», πρόεδρος Εφετών Λεων. Ζερβομπεάκος, προκειμένου να κοινοποιήσει στους κρατουμένους τα αποτελέσματα της εργαστηριακής εξέτασης του DNA τους, τα οποία του παρέδωσε η αστυνομία. Αυτοί έχουν δικαίωμα να αμφισβητήσουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων ενώπιον του ανακριτή και να ζητήσουν την επανάληψη της εξέτασης σε άλλα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Σε περίπτωση που τα αποδεχτούν, ο ανακριτής θα δώσει το «πράσινο φως» στις διωκτικές αρχές για να προχωρήσουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) στην ταυτοποίησή τους με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στις «γιάφκες» των οδών Πάτμου και Δαμάρεως, καθώς και με ανάλογα ευρήματα που έχουν στην κατοχή τους από πιο παλιά.

Στο μεταξύ, υπήρξε πρόβλημα με την αποκωδικοποίηση της γενετικής ταυτότητας της κατηγορουμένης Αγγελικής Σωτηροπούλου στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα η εξέταση να επαναληφθεί. Εξέταση του DNA έχει γίνει σε όλους τους προφυλακισμένους ως μέλη της «17Ν», εκτός από τον Δημ. Κουφοντίνα, ο οποίος αρνήθηκε να του πάρουν αίμα.

Στο μεταξύ, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών απορρίφθηκε η δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στη δίκη της «17Ν», που είχε καταθέσει η οικογένεια του αστυφύλακα Σωτήρη Σταμούλη, ο οποίος δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση μαζί με τον υποδιοικητή των ΜΑΤ Παντελή Πέτρου στις 16-1-1980 στο Παγκράτι. Τα τρία μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν ότι το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση στην περίπτωση αυτή έχει υποπέσει σε παραγραφή, καθώς έχει παρέλθει 20ετία από την τέλεσή του. Ανάλογη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατέθεσαν χτες, μέσω του συνηγόρου τους οι Γ. Μαύρου, Αιμιλία και Αγγελική Πέτρου, χήρα και κόρη αντίστοιχα του Παντ. Πέτρου, για το αδίκημα της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση», που θεωρείται διαρκές και δεν παραγράφεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ