Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ - ΚΙΝΗΣΗΣ
Από 1-1-2003 με «ηλεκτρονικές» αποδείξεις λιανικής

Εμμένει στις θέσεις του - και μετά τη χτεσινή κινητοποίηση των πρατηριούχων - το υπουργείο Οικονομικών. Ακριβότερο κατά 15% από τη Δευτέρα το πετρέλαιο θέρμανσης

Την εμμονή της κυβέρνησης να μην κάνει ούτε βήμα πίσω από την απόφασή της, που υποχρεώνει τους πρατηριούχους να κόβουν υποχρεωτικά αποδείξεις λιανικής για την πώληση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Ετσι, λίγες ώρες μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχαν κάνει οι πρατηριούχοι και τη διάβημα της συνδικαλιστικής ηγεσίας των βενζινοπωλών στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εκδόθηκε από το υπουργείο ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως από την 1-1-2003:

  • «τα πρατήρια υγρών καυσίμων υποχρεούνται, για την πώληση πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, να τηρούν βιβλία εσόδων - εξόδων. Το μέτρο δεν αφορά στην πώληση βενζίνης, για την οποία θα συνεχίσουν να τηρούν βιβλίο αγορών και να μην εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης».
  • για το πετρέλαιο θα εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης με Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό ενσωματωμένο στην αντλία, εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο διακινείται εκτός αντλιών, για το οποίο θα συνεχίσουν να εκδίδουν αποδείξεις χειρόγραφες ή με ηλεκτρονικό υπολογιστή».
Το πετρέλαιο θέρμανσης

Από τη Δευτέρα, τα πρατήρια θα μπορούν να προμηθεύουν τους καταναλωτές με πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς- μέχρι τότε- θα έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης. Οπως είπε χτες ο υπουργός, οι τιμές λιανικής πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης, θα είναι περίπου 0,32- 0,33 ευρώ (πάνω από 110 δραχμές) το λίτρο, «όσο δηλαδή και φέτος τον Απρίλη». Ο υπουργός απέφυγε, για ευνόητους λόγους να συγκρίνει την τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης με τον Οκτώβρη του 2001, γιατί θα έπρεπε να παραδεχτεί ότι θα πουλιέται περίπου 15% ακριβότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ