Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΕΔΚ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Ζητά ειδικά μέτρα για την ανάπτυξη των νησιών

Περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Μίλησαν για τους «χαμηλότερους δείκτες ανάπτυξης», τα «γεωγραφικά μειονεκτήματα της νησιωτικής περιοχής», για την «περιφέρεια που δεν ωφελείται καθόλου από τα μεγάλα έργα και τα εθνικά προγράμματα της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Και το ψήφισμα που βγήκε αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας της ΤΕΔΚ Β. Αιγαίου επικαλείται τη Συνθήκη του Αμστερνταμ και ζητά:

Ειδικά μέτρα για τα νησιά, εφαρμογή ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο πέραν του Γ' ΚΠΣ, διπλασιασμό των ΚΑΠ και της ΣΑΤΑ, άμεσα μέτρα στελέχωσης, ενίσχυση υποδομών συγκοινωνιών και επιδότησης κόστους μεταφοράς, μείωση 50% του φόρου εισοδήματος όλων των κατοίκων, σημαντική αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καλωδιακή σύνδεση των νησιών μεταξύ τους και με τον εθνικό κορμό.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα της συνάντησης θα αποσταλεί στην κυβέρνηση, στα πολιτικά κόμματα, και τους βουλευτές, ενώ εξουσιοδοτήθηκε η 9μελής Γραμματεία του Συνδέσμου να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση των αιτημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ