Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα πουλούσαν οικόπεδα στους... ιδιοκτήτες τους

Πήγε να πουλήσει οικόπεδο στο νόμιμο ιδιοκτήτη του, με δικαστικές αποφάσεις που αναγνώριζαν αυτόν ως ιδιοκτήτη! Ο λόγος για τον 68χρονο Ιωάννη Οικονόμου, που συνελήφθη από την αστυνομία το μεσημέρι της Πέμπτης και χτες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για απάτη και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση και απόπειρα απάτης κατά συναυτουργία. Μαζί του πιάστηκε επίσης ο Θεόδωρος Δημόπουλος 59 χρόνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Οικονόμου έβαζε αγγελίες σε εφημερίδες για την πώληση οικοπέδου, που βρίσκεται στην οδό Ποσειδώνος 52 στη Γλυφάδα, εμφανιζόμενος ψευδώς ως ιδιοκτήτης του. Την αγγελία διάβασε ο πραγματικός ιδιοκτήτης του οικοπέδου, που ζει μόνιμα στο εξωτερικό και ανέθεσε σε εκπρόσωπό του να υποβάλει σχετική μήνυση. Κατόπιν, ο εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη, σε συνεννόηση με την αστυνομία, εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος αγοραστής και συναντήθηκε με τον Οικονόμου και τον Δημόπουλο, που τον συνόδευε, σε κτηματομεσιτικό γραφείο της περιοχής Ν. Φαλήρου. Κατά τη διαπραγμάτευση, ο Οικονόμου ζήτησε 850 εκατ. δρχ. για την πώληση του οικοπέδου, επιδεικνύοντας αντί τίτλου κυριότητας μια απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία αναγνωριζόταν ως ιδιοκτήτης!

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια έρευνας που διενεργήθηκε στο χαρτοφύλακά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλες δυο παρόμοιες αποφάσεις δικαστηρίων, με τις οποίες είχε πετύχει να του αναγνωριστεί η κυριότητα ισάριθμων μεγάλων οικοπέδων σε ακριβές περιοχές της Αττικής. Πιθανολογείται η παραπλάνηση των δικαστηρίων, που τις εξέδωσαν, καθώς σε όλες τις περιπτώσεις δεν εμφανιζόταν ο εναγόμενος.

Σε έρευνα, εξάλλου, που έγινε στο σπίτι του Δημόπουλου βρέθηκε και κατασχέθηκε σφραγίδα δικηγόρου Αθηνών, η οποία, όπως προέκυψε, ήταν πλαστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ