Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΑΚ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Να δυναμώσει ο ταξικός πόλος

Την ανάγκη να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις, μέσα από το συντονισμό των Σωματείων, και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, τονίζει η ΕΣΑΚ Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και αυτό, προκειμένου να ηττηθούν οι επιλογές που στηρίζουν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ σημειώνει πως τα αυξημένα ποσοστά συμμετοχής στη 48ωρη απεργία του κλάδου, στις 17 και 18 Φλεβάρη και η δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων, δίνει μήνυμα καταδίκης των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης. Της κυβέρνησης που στα αιτήματα των εργαζομένων, απάντησε γενικά και αόριστα, μόνο για την απόδοση εκλογικής αποζημίωσης.

Η ΕΣΑΚ προειδοποιεί ότι μετά τις εκλογές, οι κυβερνώντες - στο πλαίσιο της ΟΝΕ - θα επιβάλουν: Επιμηκύνσεις ωραρίων. Επέκταση της μερικής απασχόλησης. Ιδιωτικοποιήσεις. Αύξηση των ορίων ηλικίας και υπολογισμό της σύνταξης, βάσει του μέσου όρου αποδοχών στο σύνολο του εργασιακού βίου.

Επισημαίνει ότι, ενόψει αυτής της γενικευμένης επίθεσης, οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» έκριναν ικανοποιητικές τις απαντήσεις της κυβέρνησης και ψήφισαν αναστολή των κινητοποιήσεων.

Η ΕΣΑΚ θυμίζει ότι από τις 18 Φλεβάρη - στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ - έθεσε ως κυρίαρχα ζητήματα: Την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων. Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Τη μονιμοποίηση των εκτάκτων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Τη θέσπιση 35ωρου (7ωρου πενθήμερου) για όλους και 30ωρου (6ωρου πενθήμερου) για τα βαριά ανθυγιεινά επαγγέλματα.

«Η πρότασή μας για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εκ μέρους μας, εξαγγέλλοντας νέα 48ωρη απεργία από 28 Φλεβάρη, ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία του κλάδου, ουσιαστικά καταψηφίστηκε από τις άλλες παρατάξεις», τονίζει η ΕΣΑΚ και συνεχίζει: «Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τώρα την υπόθεση στα χέρια τους, μέσα από συσπείρωση και ενότητα στα α'βάθμια σωματεία τους, έτσι ώστε να αμφισβητηθεί όχι μόνον η αντεργατική επίθεση από πλευράς κυβέρνησης, αλλά και η συναινετική υποτακτική τακτική των παρατάξεων, που επί της ουσίας συμφωνούν με τους ευρωμονοδρόμους που ισοπεδώνουν τα δικαιώματά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ