Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΡΥΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ακόμα μετέωροι οι εργαζόμενοι

Κάνουν 48ωρη απεργία, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 9 π.μ.

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα Βρεφονηπιακών Σταθμών Αθήνας (ΙΒΣΑ). Την ίδια μέρα στις 9 π.μ. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι πήραν αυτή την απόφαση επειδή εδώ και μήνες ζητούν από το υπουργείο να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με την αποζημίωση των εργαζομένων λόγω συνταξιοδότησης και όλα τα άλλα κεκτημένα δικαιώματά τους, που τώρα, με τη μεταφορά της αρμοδιότητας του ΙΒΣΑ από το υπουργείο Υγείας στους δήμους, μένουν μετέωρα.

«Μέχρι σήμερα όμως το υπουργείο, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων, αρνείται να πάρει καθαρή θέση στα αιτήματά μας». Σε συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις 17 Φλεβάρη 2000 με τη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας, τους έγινε γνωστό πως έχει σταλεί έγγραφο του υπουργείου Υγείας από τις 23 Δεκέμβρη 1999 στα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Εσωτερικών και το οποίο ρωτούσε αν με νομοθετική ρύθμιση μπορούν να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Τα προβλήματά μας, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, μπορούν να λυθούν με απλή υπουργική απόφαση και η όποια αναφορά και κοινοποίηση στα άλλα υπουργεία (μερικά δεν είναι καν συναρμόδια) το υπουργείο τη χρησιμοποιεί παρελκυστικά, με στόχο την παρέλευση του χρόνου και τον εφησυχασμό των εργαζομένων.

Για τα θέματα αυτά οι εργαζόμενοι την ερχόμενη Τρίτη στις 9 π.μ. θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ