Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο «άψε - σβήσε» ικανοποίησαν το ΣΕΒ

Ενα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της βαθύτατα ταξικής και αντιλαϊκής πολιτικής της έδωσε χτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ικανοποιώντας στο «άψε - σβήσε» τις εντολές του ΣΕΒ. Ετσι την ίδια στιγμή που ανακινεί το θέμα των εκβιαστικών «φορολογικών ελέγχων» σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης των βιομηχάνων, τους οποίους και απαλλάσσει από... περιττές διαδικασίες «ελέγχων» για την επιστροφή του ΦΠΑ.

Το θέμα είχε ανακύψει πριν από ένα περίπου μήνα όταν αποκαλύφτηκε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης σκάνδαλο «εικονικών εξαγωγών» σε βαλκανικές χώρες και παράνομης επιστροφής ΦΠΑ στους δήθεν εξαγωγείς. Τότε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών είχε επιβάλλει τη διενέργεια ελέγχων για τα επιστρεφόμενα ποσά ΦΠΑ πάνω από 3.000 ευρώ, προκαλώντας τη δημόσια... «δυσαρέσκεια» του ΣΕΒ.

Καθώς η προεκλογική περίοδος έληξε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας δημοσιοποίησε χτες σχετική εγκύκλιο με την οποία δίνει εντολή στις αρμόδιες Εφορίες να ενεργούν «κατά προτεραιότητα και χωρίς προηγούμενη έγκριση» για την ταχεία επιστροφή του ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ