Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ - ΠΟΒΕΚ
Κοινά τα προβλήματα

Η παραπέρα σύσφιξη των σχέσεων, η ανταλλαγή απόψεων, αλλά και η κοινή δράση στα κοινά προβλήματα, ήταν το αντικείμενο των επαφών της ΓΣΕΒΕΕ και της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών (ΠΟΒΕΚ), κλιμάκιο της οποίας επισκέφτηκε τη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΠΟΒΕΚ, μιλώντας ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Φέτσης σημείωσε ότι αντηλλάγησαν απόψεις για τις οικονομίες των δύο χωρών και ενημέρωσαν τους Κυπρίους συναδέλφους τους για τις καταστροφικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιπτώσεις που επέφερε η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Ανδρέας Δαλίτης σημείωσε ότι η εμπειρία από αυτές τις επαφές είναι ανεκτίμητη καθώς και ότι «φεύγουμε πιο σοφοί» ενόψει των προβλημάτων που αναμένεται να αντιμετωπίσουμε. Ο Μέλιος Γεωργίου, γενικός γραμματέας της ΠΟΒΕΚ, σημείωσε ότι «το τριήμερο των επαφών υπήρξε γόνιμο και εποικοδομητικό» καθώς και ότι θα συνεχιστούν οι επαφές. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι τα προβλήματα των ΜΜΕ δεν έχουν πατρίδα, συνεκτιμώντας έτσι την πρόθεση της ΓΣΕΒΕΕ για κοινή συνδικαλιστική δράση.

Κατά τα λοιπά, αναφέρθηκε ότι οι ΜΜΕ στην Κύπρο αντιπροσωπεύουν το 99,5% των επιχειρήσεων, εκ των οποίων το 75% απασχολεί έως και 5 άτομα. Ανέρχονται σε περίπου 40 χιλιάδες και παράγουν το 40% του ΑΕΠ. Οι εκπρόσωποι της ΠΟΒΕΚ εξέφρασαν και την ανησυχία τους για την επικείμενη ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, από την πλευρά του ότι θα «αλωθούν» από τις πολυεθνικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ