Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και τα αγροτικά κονδύλια του Γ' ΚΠΣ ... στις τράπεζες

Να χρίσει τις τράπεζες ως φορείς υλοποίησης του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της υπαίθρου 2000 - 2006, ετοιμάζεται το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με τη συνεργασία του υπουργείου Γεωργίας. Με άλλα λόγια, σχεδιάζεται να ανοίξει, με το αζημίωτο βέβαια, ένα νέο πεδίο λαμπρής δράσης για τις τράπεζες και στο τμήμα του Γ' ΚΠΣ, που αφορά στον αγροτικό τομέα και στα σχετικά προγράμματα του υπουργείου Γεωργίας.

Η πρωτοβουλία αυτή φέρεται να ανήκει στον υφυπουργό Οικονομίας Χρ. Πάχτα και προβλέπεται να γίνει κατά τα πρότυπα που ισχύουν για το υπουργείο Ανάπτυξης και το πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας για τους μικρομεσαίους. Το όλο θέμα συζητήθηκε χτες σε σύσκεψη στο υπουργείο Γεωργίας υπό τον Γ. Δρυ. Αν, τελικά, γίνουν πράξη τα όσα σχεδιάζονται, όσοι αγρότες, μεταποιητές ή οποιοιδήποτε άλλοι ενδιαφερόμενοι, επιθυμούν να ενταχτούν σε κάποιο από τα προγράμματα του Γ' ΚΠΣ που αφορά σε γεωργία και αλιεία, θα πρέπει να καταθέτουν τους σχετικούς φακέλους στις τράπεζες, που θα επιλεγούν ως ενδιάμεσοι φορείς.

Αυτό κατ' αρχάς σημαίνει, σε σύγκριση με την ισχύουσα διαδικασία, πως θα δεκαπλασιαστούν τα έξοδα φακέλου και κυρίως ότι θα δημιουργηθούν μια σειρά από προβλήματα σε βάρος της αγροτικής οικονομίας. Τούτα φαίνεται πως ουδόλως προβληματίζουν την κυβέρνηση. Η σαφής προτίμηση είναι η προώθηση άλλης μιας νέας εισπρακτικής μεθόδευσης σε όφελος των κερδών των τραπεζών και ο εκσυγχρονισμός της ρουσφετολογικής διαπλοκής... Και προφάσεις του τύπου ότι έτσι τάχα θα επιταχυνθεί η απορροφητικότητα στο Γ' ΚΠΣ για τον αγροτικό τομέα, μάλλον δεν πείθουν. Εκτός των άλλων, αξίζει να αναφερθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια ξοδεύτηκαν πάμπολλα εκατομμύρια δραχμές για εκπόνηση μελετών οργάνωσης των υπηρεσιών του υπουργείου Γεωργίας και του προσδιορισμού των διαδικασιών υλοποίησης του Γ' ΚΠΣ, που τώρα φαίνεται ότι δόθηκαν τζάμπα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ