Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
Η μαγεία της «Tosca»

Η γνωστή όπερα μέσα από το πανί της μεγάλης οθόνης σε σκηνοθεσία Benoit Jacavot

Η «Tosca» του Giacomo Puccini ανήκει στις πιο αγαπημένες όπερες του κοινού. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Teatro Costanzi της Ρώμης στις 14 του Γενάρη του 1900. Ο πολύπλευρος και ερμηνευτικά πρόσφορος ρόλος της «Tosca» αποτέλεσε από την αρχή μια πρόκληση για κάθε υψίφωνο. Για το ευρύ κοινό η Κάλλας υπήρξε μια από τις ιδανικότερες Tosca. Στις σημαντικότερες παραγωγές του έργου συμπεριλαμβάνεται εκείνη που δόθηκε το 1964 στη βασιλική όπερα Covent Garden του Λονδίνου, με πρωταγωνιστές τη μεγάλη Ελληνίδα και τον Gobbi.

Τώρα, τρεις χώρες, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία, ενώνουν τις καλλιτεχνικές τους δυνάμεις και μεταφέρουν λίγη από τη μαγεία της θρυλικής όπερας στη μεγάλη οθόνη κι έτσι μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε, να μάθουμε και να θαυμάσουμε ένα άλλο είδος τέχνης, που για πολλούς είναι παρεξηγημένο και απόμακρο, αφού είναι λίγες οι φορές που μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε όπερα, αφού θεωρείται είδος πολυτελείας και προνόμιο μόνον αυτών που έχουν χρήματα.

Αυτή τη φορά όμως η μαγεία της «Tosca» μπροστά στα μάτια σας, μέσα από το πανί της μεγάλης οθόνης, μπορεί να χάνει λίγο από την πραγματική της διάσταση, αφού το ομώνυμο έργο είναι γραμμένο αποκλειστικά για θέατρο, αλλά αξίζει τον κόπο.

«Tosca»

Μουσική ταινία, παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Benoit Jacavot. Με τους: Angela Gheorghiu, Roberto Aloinga, Ruggero Raiwondi. Μουσική διεύθυνση: Antonio Pappano.


Κ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ