Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Εξομολογήσεις γυναικών»

Η Σίντα Λι Γουόκερ (Σάντρα Μπούλοκ), μια ανερχόμενη νεαρή συγγραφέας, ζει στη Νέα Υόρκη, δηλαδή πάρα πολύ μακριά από το πατρικό της σπίτι στη Λουιζιάνα και άρα σε απόσταση ασφαλείας από την αξιαγάπητη, αλλά υπερβολικά δραματική στα συναισθήματα κι εκκεντρική στη συμπεριφορά μητέρα της, ΒιΒί. Κι όπως είναι λογικό, η Σίντα θέλει να παραμείνουν τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν.

Οταν όμως ένα άρθρο της Σίντα δημοσιεύεται στο περιοδικό «Time» κι αφήνεται να εννοηθεί ότι η Βιβί δεν υπήρξε και η καλύτερη μητέρα, τότε η τελευταία εξαγριώνεται κι ανάμεσα στις δυο γυναίκες ξεσπά μια διαμάχη που απειλεί να καταστρέψει, όχι μόνον τη συγγενική τους σχέση, αλλά και τα σχέδια γάμου που καταστρώνει η Σίντα με έναν άντρα, ο οποίος την περίμενε υπομονετικά για επτά ολόκληρα χρόνια, μέχρι αυτή να ξεπεράσει το φόβο της σκέψης ότι θα πρέπει να δεσμευτεί στο οικογενειακό σχήμα.

Παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους, οι φίλες της θεότρελης Βιβί αποφασίζουν μια κάπως ανορθόδοξη μεσολάβηση για να φέρουν κοντά μητέρα και κόρη.

Μια ακόμη ιστορία για μητέρες και κόρες, μόνο που αυτή τη φορά είναι «λουστραρισμένη» με μια καλή σκηνοθεσία που προσπαθεί να δώσει στην εικόνα ένα ρομαντικό τόνο ξεχνώντας τα πραγματικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από τις κακές σχέσεις γονιών και παιδιών.

Επίσης, διαθέτει ακριβοθώρητους ηθοποιούς που σώνουν την κατάσταση και μετατρέπουν μια εμπορική παραγωγή σε μια αξιοπρόσεκτη ταινία που τη βλέπεις ανάλαφρα.

Ουσιαστικά οι «Εξομολογήσεις γυναικών» είναι μια γλυκανάλατη ιστορία που ταξιδεύει από τη μια στο παρελθόν κι από την άλλη στο παρόν, με μια κόρη που προσπαθεί να ξεμπλέξει το κουβάρι της ψυχολογίας της και να βρει έναν τρόπο να αγαπήσει ξανά τη μητέρα της. Από τα θετικά της ταινίας η τέλεια ισορροπία που διαθέτει στα αλλεπάλληλα φλας μπακ της μνήμης, από τα αρνητικά η αβάσταχτη ελαφρότητα πάνω στο πρόβλημα της μητρότητας.

Δε θα γελάσετε αλλά ούτε θα κλάψετε, αλλά μπορείτε να τη δείτε ευχάριστα μόνο μαζί με τη μαμά σας.

«Divene secrets of the ya-ya sisterhood»

Κοινωνική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Καπί Κουρί. Με τους: Σάντρα Μπούλοκ, Ελεν Μπέρστιν, Φιονούλα Φλάναγκαν, Τζέιμς Γκάρνερ, Ασλεϊ Τζαντ, Μάγκι Σμιθ, Σίρλεϊ Νάιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ