Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - Α1
Ηξεις - αφήξεις της ΕΟΠΕ

Με την ΕΟΠΕ να αλλάζει στο παρά ένα την απόφασή της για τη συμμετοχή των τεσσάρων ξένων και τον Παναθηναϊκό να έχει το πιο δύσκολο έργο από τα λεγόμενα φαβορί, ανοίγει σήμερα η αυλαία του 35ου πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 ανδρών.

Στο πρωτάθλημα θα μετέχουν τελικά τρεις ξένοι και όχι τέσσερις, όπως είχε ανακοινώσει στις αρχές της βδομάδας η ΕΟΠΕ, αφού η ομοσπονδία με χθεσινή της ανακοίνωση άλλαξε την απόφαση. Οι πολλές αντιδράσεις που δημιούργησε η επικείμενη συμμετοχή τεσσάρων ξένων, αλλά η μη έκδοση υπουργικής απόφαση στον κατάλληλο χρόνο οδήγησε την ομοσπονδία να επαναφέρει τελικά την υπάρχουσα διάταξη που επιτρέπει τη συμμετοχή τριών αλλοδαπών παικτών.

Κατά τα αλλά στον αγωνιστικό τομέα το παιχνίδι της πρεμιέρας που ξεχωρίζει είναι η κόντρα στον Εβρο μεταξύ της Ορεστιάδας και τον Παναθηναϊκού. Οι Εβρίτες που έχουν σαν στόχο να επιστρέψουν στα πρωτεία του πρωταθλήματος θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να ανοίξουν επιτυχημένα τις υποχρεώσεις τους. Ομως οι «πράσινοι» με τον Ντανιέλε Ρίτσι στον πάγκο τους έχουν υψηλούς στόχους για φέτος και δεν προτίθενται για «στραβοπατήματα» και μάλιστα νωρίς - νωρίς.

Από κει και πέρα εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο πρωταθλητής Ηρακλής, που υποδέχεται την ΕΑ Πατρών. Θεωρητικά εύκολη αποστολή έχει και ο Ολυμπιακός απέναντι στο Ρέθυμνο, όμως η μετακόμιση των «ερυθρολεύκων» στη Χαλκίδα, εξαιτίας της τιμωρίας τους, σίγουρα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η ετέρα κόντρα στον Εβρο όπου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με το πλεονέκτημα της «θερμής» του έδρας φιλοξενεί τον Αρη, ενώ την πρώτη του νίκη αναζητεί ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο την ΑΕ Νίκαιας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: (Ιβανώφειο 17.00, ΕΤ-3) Ηρακλής - ΕΑ Πατρών, (Αλεξ/πολης 19.00) Εθνικός - Αρης, (Ολυμπιάδας 19.00, ΠΑΤΡΑ TV) Ολυμπιάδα - Πανελλήνιος, (Ορεστιάδας 19.00) Ορεστιάδα - Παναθηναϊκός, (ΠΑΟΚ 19.30, ΤV100) ΠΑΟΚ - ΑΕ Νίκαια, (Χαλκίδας 20.00) Ολυμπιακός - Ρέθυμνο


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ