Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α` ΕΘΝΙΚΗΣ
Καινούρια αρχή... ίδια προβλήματα

Το ντέρμπι της Τούμπας επικεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα

Sportidea

Το ντέρμπι της Τούμπας επικεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα
Με... διάλειμμα ενός και κάτι μηνός, το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής βρίσκεται ξανά στη σέντρα. Το τοπίο, παρά τις «προσπάθειες» των... ειδικών για το ξεπέρασμα των όποιων προβλημάτων που συναντούν τόσο οι ΠΑΕ όσο και οι ποδοσφαιριστές, παραμένει ακόμα θολό, καθώς δεν έγινε ούτε ένα βήμα μπροστά για αυτά που συντέλεσαν στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ετσι, στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής, οι 16 «μονομάχοι» θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να εκμεταλλευτούν τις αγωνιστικές αδυναμίες των αντιπάλων τους. Παρ' όλα αυτά, τα βλέμματα είναι φυσιολογικά στραμμένα στο ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Στο γήπεδο της Τούμπας, (17:00 «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ»), οι παίκτες του «Δικεφάλου» έχουν ως μόνο στόχο τη νίκη που θα τους ανεβάσει τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά. Αλλωστε, μία ενδεχόμενη νίκη απέναντι στον κουρασμένο ευρωπαϊκά Ολυμπιακό δεν είναι και λίγο πράγμα. Ομως, εμπόδιο σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να είναι οι τραυματισμοί των Καφφέ και Ουντέζε, με τον τελευταίο να είναι αμφίβολος. Από την άλλη, το εμπόδιο των «ασπρόμαυρων» θέλει να περάσει ο πρωταθλητής για να πάει με καλύτερη ψυχολογία στη Γερμανία όπου την Τρίτη θα αντιμετωπίσει την Μπάγερ Λεβερκούζεν (21:45 «ΜΕΓΚΑ») στο πιο κρίσιμο παιχνίδι που ενδεχομένως κρίνει και την πρόκριση. Ο Γιάννης Κόλλιας, πονοκεφαλιάζει με τον τραυματισμό του Αντζα, που ίσως τον κρατήσει μακριά από τον αγώνα. Επίσης, τη θέση του τιμωρημένου Ζιοβάνι λογικά θα πάρει ο Ζε Ελίας.

Από την άλλη, την ίδια ώρα, θα γίνει και ο αγώνας της ΑΕΚ απέναντι στην Καλλιθέα. Οι «κιτρινόμαυροι» αναμένεται να αγωνιστούν με ελλείψεις ενόψει του αγώνα με την Γκενκ την ερχόμενη Τετάρτη. Παρ' όλα αυτά, λογικά θα επιζητήσουν την καλύτερη εμφάνιση για να παραμείνουν στην κορυφή.

Αύριο εξάλλου, διεξάγεται το κυρίως πιάτο της αγωνιστικής. Στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός με τον Σέρτζιο Μαρκαριάν στην τεχνική ηγεσία, υποδέχεται τον Αρη (18:00). Οι «πράσινοι» θέλουν να ξεκινήσουν τη... νέα περίοδο με τις καλύτερες προϋποθέσεις, έστω και χωρίς τους φίλους τους στο πλευρό τους, καθώς ως γνωστόν το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Παρ' όλα αυτά, ο Αρης βρίσκεται στην Αθήνα για την ισοπαλία ή τη νίκη, όπως τόνισε ο τεχνικός του, Γιώργος Φοιρός και ο αγώνας μπορεί να χαρακτηριστεί ως αμφίρροπος.

Με στόχο την ηρεμία στη συνέχεια, ο Ηρακλής υποδέχεται τον Ακράτητο (19:00 «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ»). Οι «κυανόλευκοι» μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και την άσχημη εμφάνιση στο Κύπελλο Ελλάδας, έχουν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη απέναντι στον Ακράτητο, που πάντως δε θα παραδοθεί αμαχητί.

Στη Νίκαια, ο Ιωνικός θέλει πάση θυσία να ξεκινήσει από τη διακοπή με μία νίκη. Ομως η Ξάνθη, δεν είναι και ό,τι καλύτερο σε αυτή την προσπάθεια καθώς έχει δείξει πως όταν βρεθεί στην αγωνιστική μέρα της δύσκολα μπορεί να χάσει (17:00 «ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ»). Δύσκολο έργο πάντως έχει και το Αιγάλεω, που αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο (15:00). Οι «βυσσινί», επιζητούν το θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσουν την καλή πορεία τους, πριν τη διακοπή, ενώ από την άλλη οι Νεοσμυρνιώτες θα προσπαθήσουν να πάρουν την εκτός έδρας νίκη.

Τέλος, στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ υποδέχεται την Παναχαϊκή (15:00) και με όπλο τους φιλάθλους του αναμένεται να φτάσει στην πρώτη νίκη στην έδρα του. Αντίθετα, η Προοδευτική, με πολλά αγωνιστικά προβλήματα αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ που επιζητεί την πρώτη του νίκη (15:00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ