Σάββατο 26 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Η ώρα της δράσης

Την πρώτη νίκη της ομάδας του αναζητάει ο Ντράγκαν Σάκοτα

Sportidea

Την πρώτη νίκη της ομάδας του αναζητάει ο Ντράγκαν Σάκοτα
Μπορεί την ύστατη ώρα η ΕΡΤ να έδωσε μια σανίδα σωτηρίας αποκτώντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα των 9 ομάδων που είχαν παραμείνει άστεγες, αλλά παρ' όλα αυτά άλλη μια χρονιά βρίσκει το μπάσκετ σε δεινή θέση. Μετά από σχετική καθυστέρηση, σήμερα τελικά ανοίγει η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Α1 με τα οικονομικά προβλήματα να καίνε τις περισσότερες ομάδες.

Πρεμιέρα... δεύτερης ευκαιρίας

Συνήθως στις πρεμιέρες τα προγνωστικά είναι απαγορευτικά καθώς αποτελούν το πρώτο τεστ για όλες τις ομάδες. Ομως, φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάτι οι προκριματικοί αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας κάτι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σε Τσάμπιονς Καπ και Ευρωλίγκα, η πρεμιέρα του καινούριου πρωταθλήματος βρίσκει τις περισσότερες ομάδες να έχουν μπει σε ένα δρόμο. Για κάποιες άλλες μάλιστα η έναρξη των υποχρεώσεων πριν το πρωτάθλημα έχει ανάψει και το «πράσινο φως» των αλλαγών αφού αρκετοί είναι οι παίκτες που μεταγράφηκαν το καλοκαίρι και δεν έχουν πείσει μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα οι ομάδες τους να είναι σε ανεύρεση αντικαταστατών. Αλλοι πάλι επιζητούν τη δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να δείξουν την αξία τους.

Για όλα τα γούστα

Στα Ανω Λιόσια η πρωταθλήτρια ΑΕΚ θα κοντραριστεί με το Περιστέρι με τις δυο ομάδες να έχουν ένα αντίθετο ξεκίνημα. Οι πρωταθλητές, με εμφανείς κάποιες αγωνιστικές αδυναμίες τους, έχουν ξεχάσει τι πάει να πει νίκη αφού έχουν ηττηθεί τρεις φορές στην Ευρωλίγκα και μια από τον Μακεδονικό για το Κύπελλο. Αντίθετα, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη φαίνεται να έχει βρει νωρίς νωρίς τον εαυτό της και ήδη μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο Τσάμπιονς Καπ. Με δεδομένο λοιπόν το ξεκίνημα, το παιχνίδι στα Λιόσια δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί από τα ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας της Νέας Σμύρνης όπου ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ με τους δυο αντιπάλους να παρουσιάζονται ισοδύναμοι και με κοινούς στόχους.

Χωρίς τον Μπράντκε στη σύνθεσή του αφού ο Αυστραλός δεν έπεισε τον Σούμποτιτς και αναχώρησε για την πατρίδα του, ο Ολυμπιακός δοκιμάζει τις δυνάμεις του στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Αρη. Οι -2 βαθμοί που χρωστάνε οι «ερυθρόλευκοι» από το περασμένο πρωτάθλημα κάνουν τον «Πίξι» και τους παίκτες του να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προσεχτικοί αφού τυχόν στραβοπατήματα θα δυσκολέψουν την κατάσταση. Στην αντίπερα όχθη οι Θεσσαλονικείς, με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή πλέον στον πάγκο τους, δείχνουν μια διαφορετική εικόνα προς το καλύτερο σε σχέση με το ξεκίνημά τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ: (Αλεξάνδρειο 21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Αρης-Ολυμπιακός, (Ν. Σμύρνη 19.00 ΕΤ-1) Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, (Κοζάνη 17.00) Μακεδονικός-Μαρούσι, (Ανω Λιόσια 19.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ΑΕΚ-Περιστέρι, (Σπόρτιγκ 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) Παναθηναϊκός-Ολύμπια Λ.

ΚΥΡΙΑΚΗ: (Ιωνικού Ν.Φ. 19.00 ΕΤ-1) Ιωνικός Ν.Φ.-Ηράκλειο, (Ιβανώφειο 17.00) Ηρακλής-Νήαρ Ηστ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ