Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ
Κύμα κακοκαιρίας

Λίγους μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, νέο κύμα σφοδρής κακοκαιρίας κόστισε τη ζωή 31 ανθρώπων το Σαββατοκύριακο.

Η πηγή της κακοκαιρίας ήταν αυτή τη φορά ισχυροί άνεμοι, που σε περιοχές έφτασαν ακόμα και τα 180 χιλιόμετρα την ώρα και προκάλεσαν θανατηφόρα ατυχήματα, καθώς και χάος στις συγκοινωνίες όλων των χωρών της Βόρειας και Δυτικής Ευρώπης.

Στη Γερμανία οι νεκροί από τους σαρωτικούς ανέμους έφτασαν τους δέκα, ενώ στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 7 και περίπου 280.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ τη Δευτέρα περισσότερες από 60 πτήσεις από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ακυρώθηκαν. Σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις, μόνο στη Βρετανία οι σφοδροί άνεμοι άφησαν πίσω τους ζημιές ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα πολλοί άνθρωποι σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοια ατυχήματα, όταν καταπλακώθηκαν από δέντρα που ξερίζωσαν οι σαρωτικές θύελλες. Στη Γαλλία 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ολλανδία και ακόμη 2 στο Βέλγιο σε ατυχήματα που σχετίζονται με τους σφοδρούς ανέμους, ενώ θύματα αναφέρθηκαν την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Αυστρία, στην Πολωνία και στην Τσεχία. Τελικά, οι θύελλες άρχισαν να κοπάζουν από τη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ