Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Φτάνει πια!

Την έντονη διαμαρτυρία της για την ακολουθούμενη πολιτική του υπουργείου Γεωργίας απέναντι στους βαμβακοπαραγωγούς, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΣ Τρικάλων. Η ανακοίνωση αυτή βγήκε με αφορμή τις πρόσφατες αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας για αυθαίρετη επιβολή πλαφόν, άρση και ξανά αυθαίρετη επιβολή πλαφόν στρεμματικής απόδοσης στο βαμβάκι.

Οπως αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, «στις 29/10/2002 ο ΟΠΕΚΕΠΕ με προφορική εντολή προς τους ελεγκτές των εκκοκκιστηρίων απαγόρευσε στα εκκοκκιστήρια να παραλαμβάνουν οποιαδήποτε ποσότητα πάνω από 297 κιλά/στρέμμα. Δηλαδή, την υπόλοιπη ποσότητα βάμβακος ο παραγωγός πρέπει να την παίρνει πίσω και να την αποθηκεύσει σπίτι του (αν μπορεί να την αποθηκεύσει).

Τα παραπάνω γεγονότα δείχνουν όχι μόνο έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας του υπουργείου Γεωργίας (σε μια μόνο βδομάδα 4 διαφορετικές αποφάσεις), αλλά και διάθεση εμπαιγμού προς τους βαμβακοπαραγωγούς». Η ανακοίνωση της ΕΑΣ Τρικάλων καταλήγει ως εξής: «Επιτέλους, φτάνει πια!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ