Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΠΑΖΑΡΙ! «Η προκαταρκτική διαπραγμάτευση κορυφώνεται καθώς πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και το παζάρι στον άξονα Αθήνα - Αγκυρα προβλέπεται να πάρει χαρακτήρα (διπλωματικού) παιχνιδιού για καλούς παίκτες. Οι πολιτικές ηγεσίες βρίσκονται ενώπιον διλημμάτων που δεν επιδέχονται άλλη αναβολή - 28 έτη μετά το δραματικό θέρος του 1974». (Από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»)

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΠΟΚΕΡ! «Σκληρό πόκερ, σε τρεις πρωτεύουσες και για τρία μεγάλα αγκάθια, παίζεται ήδη - και θα συνεχίσει κατά τα φαινόμενα για τις επόμενες 40 ημέρες - με αντικείμενο τη λύση του Κυπριακού. Αθήνα, Αγκυρα και Λευκωσία βρίσκονται σε "συναγερμό" και όλοι αναμένουν τις τελικές προτάσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, αμέσως μετά τις τουρκικές εκλογές» (Ειρήνη Καρανασοπούλου - «ΝΕΑ»).

ΦΟΒΟΙ; «Παρ' ότι Αθήνα και Λευκωσία θεωρούν μοναδική την ευκαιρία ενός έντιμου συμβιβασμού, οι ανησυχίες παραμένουν και συνδέονται κυρίως με το σχέδιο που αναμένεται να παρουσιάσει ο κ. Ανάν. Η Αθήνα δεν έχει πλήρη εικόνα του σχεδίου, αλλά θεωρεί βέβαιο ότι θα προβλέπει εναλλασσόμενη προεδρία, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ενδεχομένως με ασαφή τρόπο θα αναγνωρίζεται η κυριαρχία του ψευδοκράτους». (Από το βασικό θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ: «Ο πρωθυπουργός σπεύδει να προετοιμάσει τα πολιτικά κόμματα, αλλά και την κοινή γνώμη για τις "κρίσιμες επιλογές" που θα τεθούν ενώπιον της Αθήνας και της Λευκωσίας προκειμένου να επιτευχθεί η πολιτική λύση του Κυπριακού». (Κύρα Αδάμ - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»)

ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ: «Αθήνα και Λευκωσία δηλώνουν άγνοια για το περιεχόμενο του σχεδίου λύσης από τα Ηνωμένα Εθνη, αλλά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πρόταση είναι διχοτομικής φιλοσοφίας. Η Κύπρος καλείται να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα, τη νομιμοποίηση του "Αττίλα", προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση». (Γ. Κουβαράς - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ