Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ηχηρό αντιπολεμικό μήνυμα

Συγκεντρώσεις χτες σε Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, σήμερα στη Λάρισα

Στέλνοντας ηχηρό μήνυμα κατά του πολέμου που ετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές σε βάρος του ιρακινού λαού και απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση να μην εμπλέξει, με οποιοδήποτε τρόπο τη χώρα μας σ' αυτόν, διαδήλωσαν χτες οι αγωνιστές της ειρήνης σε Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Τη «σκυτάλη» των αντιπολεμικών εκδηλώσεων παίρνει σήμερα η Λάρισα, όπου η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου διοργανώνει συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στο Βόλο, η αντιπολεμική συγκέντρωση, που διοργάνωσαν πολλοί φορείς του Νομού Μαγνησίας, έγινε στην πλατεία Ελευθερίας. Εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι ήταν εκεί για να διαμηνύσουν όχι μόνο την αντίθεσή τους στον πόλεμο, αλλά και την αποφασιστικότητά τους ν' αντισταθούν σ' αυτόν. Μιλώντας ο Χ. Ρούσης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, κάλεσε το λαό της πόλης να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική του πάλη. Μετά τη συγκέντρωση έγινε πορεία στους δρόμους του Βόλου.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, ο Ν. Γκατζής, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συμπαράταξης Βόλου», της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», του ΠΑΜΕ κ.ά.

Στην «Σχολή Μονίμων Αξιωματικών» κατέληξε με μαχητική πορεία η χτεσινή αντιπολεμική κινητοποίηση στα Τρίκαλα, την οποία διοργάνωσαν φορείς του νομού. Εκεί οι διαδηλωτές προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της πύλης και επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Προηγουμένως πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου μίλησαν ο Κ. Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», η Σιλβύ Τσάλα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαζικών Φορέων Τρικάλων και το ψήφισμα διάβασε ο Ν. Λάζος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Η αντιπολεμική συγκέντρωση στην Καρδίτσα, που διοργάνωσαν φορείς του νομού έγινε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Οι Καρδιτσιώτες και οι Καρδιτσιώτισσες, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, έδωσαν την υπόσχεση ότι δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Αυτή η υπόσχεση, που δίνουν οι εργάτες, οι αγρότες, οι φιλειρηνιστές του νομού, υπερτονίστηκε στις ομιλίες που έκαναν ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, ο Στ. Γούλας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ο Σ. Στουρνάρας, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης και ο Απ. Κυρίτσης, εκπρόσωπος της «Αντιπολεμικής - Αντιιμπεριαλιστικής Κίνησης». Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων, ανάμεσά τους ο Απ. Πίτσαβος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, ο Γ. Γιοβάνης, νεοεκλεγείς δήμαρχος Μητρόπολης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ