Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στεντόρεια φωνή αντίστασης

Φωνή αντίστασης εναντίον των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και όσων συμπορεύονται μαζί τους, ύψωσε χτες το βράδυ ο λαός του Μοριά σε μαζικά και μαχητικά συλλαλητήρια που έγιναν σε πολλές πρωτεύουσες νομών, απαιτώντας τη ματαίωση του σχεδιαζόμενου πολέμου των ιμπεριαλιστών εναντίον του Ιράκ.

Στην Πάτρα, εκατοντάδες λαού και νεολαίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αντιπολεμικής Επιτροπής του νομού και διαδήλωσαν ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Σε μια μαζική και μαχητική κινητοποίηση, με τη νεολαία να δίνει βροντερό «παρών», ο πατραϊκός λαός κατέκλυσε τους δρόμους της αχαϊκής πρωτεύουσας και απαίτησε «Καμία εμπλοκή - καμιά συμμετοχή της χώρας μας στη σχεδιαζόμενη επίθεση». Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου δέσποσαν τα συνθήματα «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών» για να καταλήξει στο σημείο εκκίνησης.

Στην Καλαμάτα, με μια μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, οι φιλειρηνιστές της περιοχής έδωσαν χτες βράδυ τη δική τους αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική απάντηση στα πολεμικά κηρύγματα των Αμερικανών. «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στο χτεσινό συλλαλητήριο.

Στην Τρίπολη, οι φιλειρηνιστές του νομού ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα πολλών μαζικών φορέων της πόλης, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για να ενώσουν την αντιπολεμική φωνή τους με αυτή των φίλων της ειρήνης όπου Γης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ