Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Δυναμικές κινητοποιήσεις σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα

Μαζικό συλλαλητήριο, δυναμικό και με έντονη την παρουσία της νεολαίας έγινε χτες το απόγευμα στα Γιάννενα. Η συγκέντρωση έγινε έξω από το παλιό Εργατικό Κέντρο από όπου και ξεκίνησαν οι εκατοντάδες διαδηλωτές την πορεία με κατεύθυνση τη Νομαρχία, όπου έγινε χαιρετισμός από την Γ. Λαδογιάννη, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Γιαννίνων, και για αρκετή ώρα οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του ιμπεριαλισμού και του σχεδιαζόμενου από τους ιμπεριαλιστές πολέμου κατά του ιρακινού λαού αλλά και ενάντια στο αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού.

Μέχρι την τελευταία στιγμή προστέθηκαν στους συμμετέχοντες και άλλοι μαζικοί φορείς. Οι φορείς που συνδιοργάνωσαν το συλλαλητήριο μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης είναι το Εργατικό Κέντρο, οι Δήμοι Πασσαρώνας, Ζίτσας, Δελβινακίου, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Χημικού, Φυσικού, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Επιστήμης Υλικών, Επιστημών της Τέχνης, ΦΠΨ, Ιατρικής, φοιτητικών κατοικιών Δομπόλης, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, οι Σύλλογοι Γυναικών, Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, η ΝΑΣ Γιαννίνων και η ΠΕΑΕΑ νομού Ιωαννίνων.

Στην Ηγουμενίτσα έγινε συγκέντρωση στον πεζόδρομο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, όπου χαιρέτισαν εκπρόσωποι μαζικών φορέων καταδικάζοντας τον ιμπεριαλισμό και τα ληστρικά του σχέδια. Πικετοφορία κατά του πολέμου και των ιμπεριαλιστών πραγματοποίησε και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Κέρκυρας στο κέντρο της Κέρκυρας, με αφετηρία την πλατεία Σαρόκο καταλήγοντας στη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ