Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
Μετεκλογικές απολύσεις

Στο «δρόμο» της ανεργίας «πέταξε» η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νέας Ιωνίας Βόλου 45 έκτακτους υπάλληλους που εργάζονταν στις υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου. Οι 45 εργαζόμενοι - δούλευαν στο δήμο μέσω των γνωστών διαβόητων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ που όχι μόνο δε λύνουν, αλλά οξύνουν το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας - βρίσκονται σε απόγνωση και έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση. Είναι, δε, αγανακτισμένοι τόσο με τη στάση του νυν δημάρχου Π. Μαβίδη - είχε εκλεγεί με την επίσημη στήριξη της ΝΔ - που τους είχε υποσχεθεί ότι θα εργαζόταν στο δήμο, τουλάχιστον, μέχρι τέλος Δεκέμβρη, όσο και μ' αυτή του νεοεκλεγέντα δημάρχου Στ. Φούσκη - στηρίχτηκε από τον ΣΥΝ - που φαίνεται ότι συμφωνεί με τα «έργα» της σημερινής αρχής.

Βεβαίως, το βασικό αίτημα που θέτουν όχι μόνο οι απολυμένοι, αλλά το σύνολο και των 100 έκτακτων υπαλλήλων που εργάζονται στο δήμο και δηλώνουν αποφασισμένοι να το διεκδικήσουν αγωνιστικά, είναι η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και η εφαρμογή όλων των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Διεκδικούν, δε, τα δεδουλευμένα του μήνα Οκτώβρη και τα ένσημα του Αυγούστου, που ακόμα δεν τους έχουν καταβληθεί.

Τη συμπαράσταση της «Προοδευτικής Δημοκρατικής Ενότητας» Νέας Ιωνίας στους απολυμένους του δήμου, εξέφρασε σε συνάντηση που είχε μαζί τους, ο Γ. Λούμας, επικεφαλής της παράταξης. Ο Γ. Λούμας υπογράμμισε την ανάγκη παραπέρα συσπείρωσης και αγωνιστικής δράσης, ώστε να διεκδικηθούν μέχρι την τελική δικαίωση τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση ο δήμος δεν μπορεί να πρωτοστατεί στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, υποτασσόμενος στη λογική της κεντρικής εξουσίας και υπογράμμισε την ανάγκη σύγκλησης έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή και αυτού που εκλέχτηκε στις πρόσφατες εκλογές και λήψης απόφασης ότι οι απολυμένοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, επισημαίνοντας ότι τόσο η νυν όσο και η νέα δημοτική αρχή πρέπει να σταθούν στο ύψος του προβλήματος και αντί να παίζουν με τον πόνο των εργαζομένων, ν' αναζητήσουν άμεσα λύσεις είτε μέσω Περιφέρειας, είτε μέσω νέου προϋπολογισμού ώστε όλοι οι συμβασιούχοι να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δήμο.

Να παλέψουν μέχρι την τελική δικαίωσή τους κάλεσαν τους απολυμένους του Δήμου Νέας Ιωνίας, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Ν. Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ