Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λιγότερες πυρκαγιές το 2002

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το καλοκαίρι που πέρασε, είχαν ως αποτέλεσμα τη σημαντικότατη μείωση των αγροτοδασικών πυρκαγιών σε όλη τη χώρα και τον καλύτερο απολογισμό ζημιών σε καμένες εκτάσεις από το 1950. Ομως, τα ίδια καιρικά φαινόμενα που για τις πυρκαγιές χαρακτηρίστηκαν ως «ιδανικά», για την περίπτωση των πλημμυρών που κατέστρεψαν περιουσίες εκατοντάδων πολιτών, ιδιαίτερα στην Αττική, χαρακτηρίστηκαν ως «ακραία καιρικά φαινόμενα».

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα η ηγεσία του ΠΣ υπό την παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη, από αρχές 2002 μέχρι 15 Οκτώβρη έχουν εκδηλωθεί 8.121 πυρκαγιές και κάηκαν συνολικά 74.655 στρέμματα, έναντι 12.263 πυρκαγιών και 379.521 στρεμμάτων το ίδιο διάστημα πέρυσι. Δάση κάηκαν φέτος 2.906 στρέμματα έναντι 20.000 στρεμμάτων πέρυσι.

Το 2002 η Πυροσβεστική χρειάστηκε περισσότερο να συνδράμει στην άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Οπως ανακοινώθηκε χτες, μόνο στις 3 πλημμύρες που έπληξαν την Αττική το περασμένο καλοκαίρι, δέχτηκε 3.440 κλήσεις για βοήθεια.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής είπε ότι έχει συνταχθεί «ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών» το οποίο προβλέπει τη δημιουργία 27 Σταθμών Βάσης και Οχημάτων της Πυροσβεστικής κατά μήκος του εθνικού οδικού άξονα από την Καλαμάτα μέχρι τη Θεσσαλονίκη και 70 ακόμη Σταθμούς στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, προβλέπεται η κινητοποίηση και άλλων κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών, όπως επίσης και η αυξημένη επιφυλακή των εμπλεκόμενων φορέων πριν από την εκδήλωση των «ακραίων καιρικών φαινομένων» σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «υψηλού κινδύνου». Στην Αττική τέτοιες περιοχές είναι: Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Βούλα, Αμπελόκηποι, Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευή, Ν.Ιωνία, Περιστέρι, Αν. Λιόσια, Ν. Μάκρη, Μαραθώνας και Μέγαρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ