Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Παρέμβαση ΚΚΕ για τις πτήσεις προς Αυστραλία

Με την Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκαν εκπρόσωποι Ελληνικών Κοινοτήτων Σίδνεϊ και Μελβούρνης

Από συγκέντρωση εργαζομένων της «Ολυμπιακής» ενάντια στην κατάργηση των δρομολογίων προς Αυστραλία

Eurokinissi

Από συγκέντρωση εργαζομένων της «Ολυμπιακής» ενάντια στην κατάργηση των δρομολογίων προς Αυστραλία
Την ώρα που η κυβέρνηση διαδίδει ότι αναζωπυρώθηκε ξαφνικά το ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών για την εξαγορά της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), εντείνονται οι πιέσεις και αντιδράσεις των εργαζομένων, αλλά και ομογενειακών οργανώσεων και φορέων της Αυστραλίας, για την απόφαση αναστολής των πτήσεων προς και από Σίδνεϊ και Μελβούρνη.

Το θέμα της διακοπής των πτήσεων της ΟΑ στην Αυστραλία από την ερχόμενη Παρασκευή, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αντιπροσωπεία από τις ελληνικές κοινότητες Σίδνεϊ και Μελβούρνης.

Οι ομογενείς εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους για τη διακοπή των πτήσεων, οι οποίες, σημειωτέον, παρουσιάζουν πληρότητα 85%, ενώ επισήμαναν ότι αλλού εταιρίες με 70% πληρότητα έχουν τεράστια κέρδη. Αναφέρθηκαν, επίσης, στη στάση των πιλότων της ΟΑ, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε πιο ορθολογική οργάνωση των δρομολογίων, ώστε να υπάρξει περαιτέρω μείωση των εξόδων και ζήτησαν, αντί να γίνει άμεση διακοπή των πτήσεων, να δοθεί παράταση λίγων μηνών, ώστε να εκφράσουν την άποψή τους όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ιδιαίτερα οι ομογενείς, που προτιμούν την ΟΑ από άλλες εταιρίες.

Από τη μεριά της η Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση, δήλωσε: «Επιμένουμε ότι είναι απόλυτα δίκαιο το αίτημα των ομογενών να διατηρηθούν τα δρομολόγια, για να υπάρχει πρόσβαση προς την Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι επιθυμία τους είναι να κινούνται με τα αεροπλάνα της ΟΑ. Είμαστε διατεθειμένοι να ασκήσουμε πίεση και να διεκδικήσουμε να μην υλοποιηθεί η απόφαση για διακοπή των δρομολογίων. Μάλιστα, θεωρούμε ότι αν διακοπούν αυτά τα δρομολόγια θα σταματήσουν και άλλα και σε άλλες χώρες που υπάρχουν Ελληνες μετανάστες, πράγμα που νομίζω ότι θα έχει πολύπλευρες συνέπειες. Δε δεχόμαστε το επιχείρημα ότι υπάρχει παθητικό από αυτή τη γραμμή. Ακόμα κι αν ήταν έτσι -που δεν είναι, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των ελληνικών κοινοτήτων- η ελληνική κυβέρνηση όφειλε με ευαισθησία να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα. Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα αυτό εντάσσεται στην προγραμματισμένη φθορά της ΟΑ, για να διαλυθεί και να πουληθεί κομμάτι κομμάτι και έτσι να χάσουν και στην Ελλάδα αυτό που είχαμε ως τώρα, τον εθνικό αερομεταφορέα».

Καταλήγοντας η Αλ. Παπαρήγα, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα ζητήσει από την κυβέρνηση, τουλάχιστον να δεχτεί το αίτημα των Ελλήνων της Αυστραλίας να αναστείλει την απόφασή της και να υπάρξει μια πραγματική διερευνητική συζήτηση εκεί που θα αποδειχτεί τι πρέπει να γίνει και να μην προχωρήσει σ' αυτή την απόφαση, ετσιθελικά και βιαστικά.

Στο μεταξύ, κυβέρνηση και διοίκηση της ΟΑ, με δικαστικές αποφάσεις, επιχειρούν να ανακόψουν την αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, που αντιδρούν στη συρρίκνωση και διάλυση της εταιρίας, κηρύσσοντας απεργιακές κινητοποιήσεις. Μετά τους πιλότους, σε αναστολή της χτεσινής τους στάσης εργασίας αναγκάστηκαν και οι ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές, καθώς το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση της ΟΑ, έκανε αποδεκτό το αίτημά της, κηρύσσοντας την κινητοποίηση «παράνομη και καταχρηστική».

Στάσεις εργασίας (8 -11 π.μ.) για αύριο και μεθαύριο Πέμπτη, έχουν κηρύξει και οι τεχνικοί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με κινητοποιήσεις η ανατροπή του σχεδίου διάλυσης (2008-09-30 00:00:00.0)
Απαγόρευση κινητοποιήσεων μέσω δικαστηρίων (2002-10-30 00:00:00.0)
Στη ρότα της πλήρους ιδιωτικοποίησης (2000-04-02 00:00:00.0)
Προχωρεί το κυβερνητικό σχέδιο συρρίκνωσης και απαξίωσης (2000-02-03 00:00:00.0)
Υπονόμευση σε βαθμό σαμποτάζ (1998-02-13 00:00:00.0)
"Κόβει" κερδοφόρα δρομολόγια (1998-01-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ