Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισπρακτική «σκούπα» της Τροχαίας

Εισπρακτικό... σαφάρι κι όχι μέτρο βελτίωσης της ζωής των Αθηναίων πολιτών είναι η επιχείρηση - σκούπα της Τροχαίας Αττικής, που ξεκίνησε χτες με στόχο - όπως τουλάχιστον δηλώνουν οι αρμόδιοι - να «εξαφανιστούν» τα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα που είναι παρκαρισμένα παράνομα στα πεζοδρόμια της Αθήνας και του Πειραιά.

Ηδη τα τσουχτερά πρόστιμα που απειλούν τους παραβάτες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές: Η παράβαση στοιχίζει 61 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για 20 ημέρες. Οσοι δε τιμωρηθούν κι επιθυμούν να πάρουν νωρίτερα τις πινακίδες τους, θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 183 ευρώ, ενώ στην περίπτωση που το όχημά τους μεταφερθεί με γερανό της Τροχαίας η επιβάρυνση φτάνει τα 45 ευρώ για το αυτοκίνητο και τα 16 ευρώ για δίκυκλο.

Το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει από το νέο αυτό μέτρο της Τροχαίας, είναι εάν και πόσο μπορεί να πετύχει τον υποτιθέμενο στόχο του, να διευκολύνει, δηλαδή, την κυκλοφορία των πεζών στο κέντρο της Αθήνας. Διότι όλοι γνωρίζουν πως το πρόβλημα υπάρχει χρόνια τώρα και θα υπάρχει όσο οι κυβερνήσεις δε φροντίζουν να εξασφαλίσουν ουσιαστική ανάπτυξη και ποιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ενδεικτική είναι άλλωστε η χθεσινή δήλωση του δημάρχου Αθηναίων, Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος είναι ίσως ο μόνος που πιστεύει ότι τα 35 χιλιόμετρα κιγκλιδώματος που μπήκαν κατά μήκος των πεζοδρομίων της Αθήνας, στη διάρκεια της θητείας του, «αποδείχτηκαν ιδιαίτερα επιτυχή κι απελευθέρωσαν χώρους(!)».

Πάντως, όσοι γερανοί της Τροχαίας κι αν επιστρατευτούν, όσα πρόστιμα κι αν πέσουν, τα οξυμένα προβλήματα θα συνεχίζουν να υπάρχουν. Και οι ταλαιπωρημένοι κάτοικοι αυτής της πόλης θα συνεχίζουν αγανακτισμένοι να ζητούν ουσιαστικά κι όχι εισπρακτικά μέτρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ