Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΚΑΖΑΚΟΥ
«Δεν είναι ψυχασθενής»

Την αποδομημένη προσωπικότητα του Π. Καζάκου προσπάθησε να σκιαγραφήσει ο ψυχίατρος Κ. Ζαχαράκης, καταθέτοντας ως πραγματογνώμονας χτες ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου.

Ο ψυχίατρος αντέκρουσε το «άλλοθι» της υπερασπιστικής γραμμής του κατηγορούμενου για πάθηση από «σχιζοφρενική ψύχωση παρανοϊκού τύπου» και για τη συμπεριφορά του είπε ότι ήταν αποκλίνουσα, η οποία υφίσταται στα πλαίσια μιας αντικοινωνικής προσωπικότητας, που δε συνιστά, όμως, ψυχασθένεια. Αυτό που συνιστά το κριτήριο της σχιζοφρένειας, πρόσθεσε ο Κ. Ζαχαράκης, δε συναντάται στον Π. Καζάκο, γιατί είχε αντίληψη, συναίσθημα και σκέψη.

Να σημειωθεί ότι ο ψυχίατρος Κ. Ζαχαράκης εξέτασε τον Π. Καζάκο δύο φορές μετά τη σύλληψή του σε διάστημα 18 ημερών (στις 27/11 και στις 5/12 1999). Ωστόσο, δεν καταλήγει σε ακριβές συμπέρασμα για την ψυχική κατάσταση του Π. Καζάκου, καθώς στο διάστημα μεταξύ των δύο εξετάσεων που του είχε κάνει, υπήρχε διαφορετική συμπεριφορά λόγω και των φαρμάκων που έπαιρνε ο κατηγορούμενος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δικηγόρων, ο Κ. Ζαχαράκης ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ήξερε τι έκανε, δεν υπήρχε σύγχυση, βγήκε με σκοπό να σκοτώσει, είχε επιλέξει τους στόχους του και μετά τις εγκληματικές πράξεις του κρυβόταν για να μη συλληφθεί. Επίσης, ήταν λειτουργικός σε όλη τη διάρκεια, πριν και μετά τις πράξεις του, πήγαινε στη δουλιά του, μετά το πέρας της εργασίας έβγαινε με σκοπό να σκοτώσει τα θύματά του και την άλλη μέρα ξαναπήγαινε κανονικά στη δουλιά του.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ