Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Συνεχίζει τους τυχοδιωκτισμούς στο εξωτερικό

Συνεχίζονται οι τυχοδιωκτισμοί του ΟΤΕ στη Ρουμανία. Ενώ η επένδυση στη Rom Telecom φαίνεται να έχει χασούρα 200 δισ. δρχ., θα ρίξει εκεί κι άλλα κεφάλαια. Από την πλευρά τους, οι ταξικές δυνάμεις ζητούν απεμπλοκή του Οργανισμού από τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις και φιλολαϊκή στροφή στην εξυπηρέτηση του Ελληνα συνδρομητή.

To Υπουργικό Συμβούλιο της Ρουμανίας ενέκρινε την πρόταση του ΟΤΕ για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου του αντίστοιχου ρουμάνικου οργανισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΤΕ θα καταβάλει 31 εκατ. δολάρια στο ρουμανικό Δημόσιο για την εξαγορά μετοχών της Rom Τelecom. Επίσης, θα καλύψει μονομερώς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Romtelecom, ύψους 200 εκατ. δολ. Το ποσοστό του ΟΤΕ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 54% από 35% σήμερα.

«Κυβέρνηση και Διοίκηση ΟΤΕ φαίνονται πως αρνούνται να κατανοήσουν το αυτονόητο. Οτι δηλαδή η πολιτική του "μικρού ιμπεριαλιστή" - προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, που κλήθηκε να παίξει ο ΟΤΕ, χρεοκόπησε οριστικά» αναφέρουν από την πλευρά τους στελέχη της «Ενιαίας Συνδικαλιστικής Κίνησης» ΟΤΕ (ΕΣΚ). Σημειώνουν τον κίνδυνο, ο Οργανισμός να παρασυρθεί σε ακόμα βαθύτερα νερά, ενώ ο εσωτερικός ανταγωνισμός -τον οποίο ο ίδιος υιοθέτησε και ενίσχυσε- του αφαιρεί συνεχώς έδαφος στην αγορά. Στην ΕΣΚ τονίζουν ότι την πολιτική του «μικρού ιμπεριαλιστή» στήριξαν στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ, οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣ (ΣΥΝ).

Στον αντίποδα η ΕΣΚ ζητά: Αμεση εγκατάλειψη από τον ΟΤΕ αυτής της πολιτικής. Απεμπλοκή από τις επενδύσεις στις χώρες αυτές, με όσο το δυνατό λιγότερο κόστος. Αξιοποίηση των κεφαλαίων που θα εξοικονομηθούν για την πλήρη ανάπτυξη των εσωτερικού δικτύου, την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συνδρομητών, την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, την αποφασιστική ενίσχυση των δαπανών μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Παράλληλα διεκδικεί: Σταδιακή επαναφορά όλου του μετοχικού κεφαλαίου από τον ΟΤΕ. Επανένωση όλων των θυγατρικών στη μητρική εταιρία. Ακύρωση των συμφωνιών εκχώρησης έργου και υπηρεσιών σε ιδιώτες. Τιμολογιακή πολιτική προς όφελος των απλών συνδρομητών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ