Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ
Περίφραξη και... εμπορευματοποίηση

Την απαράδεκτη απόφαση της Εταιρίας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων (ΕΑΧΑ) να περιφράξει ολόκληρο το Λόφο Φιλοππάπου και να επιβάλει εισιτήριο εισόδου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κινήσεων για την Προστασία των Ελεύθερων Χώρων.

«Είναι αδιανόητη η περίφραξη όλου του Λόφου, αντί για την περίφραξη και την προσπάθεια ανάδειξης μόνο των αρχαίων ευρημάτων», τονίζει η Συντονιστική, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαράδεκτη η είσοδος με εισιτήριο και η δημιουργία αναψυκτηρίου, «πράξεις οι οποίες προωθούν την εμπορευματοποίηση του Λόφου».

Η Συντονιστική Επιτροπή, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων των γύρω περιοχών εναντίον της περίφραξης και υπογραμμίζει ότι οι ελεύθεροι χώροι πρέπει να προστατεύονται, να είναι εύκολα προσβάσιμοι, να μην τσιμεντοποιούνται και να μην εμπορευματοποιούνται. Καλεί την ΕΑΧΑ, «αντί να κόβει δέντρα, να περιφράζει και να εμπορευματοποιεί ελεύθερους χώρους, να βελτιώνει τη σχέση του σημερινού πολίτη με τους χώρους αυτούς». Σημειώνει, δε, πως «η κυρίαρχη λογική της περίφραξης και αποκοπής των πολιτών από τους ελεύθερους χώρους, τρία χρόνια μετά το σεισμό του 1999, που ανέδειξε το έλλειμμα των ελεύθερων όσο ποτέ άλλοτε, γίνεται ολοένα και πιο παράλογη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ