Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες προθεσμίες για το Κτηματολόγιο

Την Παρασκευή 15 Νοέμβρη γίνεται η Β' Ανάρτηση Προσωρινών Διαγραμμάτων και Πινάκων του Εθνικού Κτηματολογίου και αρχίζουν επομένως να «τρέχουν» οι προθεσμίες για την υποβολή ενστάσεων σε διάφορες περιοχές των Νομών Αττικής, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης και Πιερίας.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές αυτές είναι:

  • Στο Νομό Αττικής οι Δήμοι Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Μελισσίων, Νέας Σμύρνης, Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης και Χολαργού.
  • Στο Νομό Θεσσαλονίκης οι Δήμοι Θερμαϊκού (Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίας Τριάδας, Νέων Επιβατών και Περαίας), Βασιλικών (Δημοτικό Διαμέρισμα Βασιλικών), Θέρμης (Δημοτικό Διαμέρισμα Ν. Ρυσίου) και Μίκρας (Δημοτικό Διαμέρισμα Πλαγιαρίου).
  • Στο Νομό Ηλείας οι Δήμοι Λεχαινών (Δημοτικό Διαμέρισμα Αρετής) και Βουπρασίας (Δημοτικά Διαμερίσματα Μανολάδας και Νέας Μανολάδας).
  • Στο Νομό Ημαθίας οι Δήμοι Βέροιας (Δημοτικά Διαμερίσματα Βέροιας και Τριποτάμου) και Βεργίνας (Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίας Βαρβάρας, Βεργίνας και Παλατιτσίων).
  • Στο Νομό Ξάνθης ο Δήμος Τοπείρου (Δημοτικά Διαμερίσματα Αβατου, Ερασμίου και Μαγγάνων).
  • Στο Νομό Πιερίας ο Δήμος Μεθώνης (Δημοτικό Διαμέρισμα Μεθώνης).

Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και Πίνακες θα παραμείνουν αναρτημένα στα Γραφεία Κτηματογράφησης και στα οικεία Δημοτικά Καταστήματα της κάθε περιοχής για δύο μήνες. Το διάστημα αυτό όποιος έχει έννομο συμφέρον θα μπορεί να υποβάλει προσφυγή κατά της απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής ή ένσταση κατά της εγγραφής στα Προσωρινά αυτά Κτηματολογικά Διαγράμματα και Πίνακες αν έχει διαπιστώσει διάφορα λάθη.

Από την Κτηματολόγιο ΑΕ σημειώνεται ότι στην περίπτωση που για δικαιώματα σε ακίνητα των περιοχών αυτών δεν έχει υποβληθεί δήλωση ιδιοκτησίας, αυτή μπορεί να υποβληθεί μέχρι το τέλος της εξέτασης των ενστάσεων από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή που υπολογίζεται μέχρι τις 15 Μάρτη 2003. Αν δεν υποβληθεί καθόλου δήλωση ιδιοκτησίας μέχρι τότε, ο δικαιούχος θα μπορεί να αναγνωρίσει τα δικαιώματά του επί των ακινήτων του εντός προθεσμίας 5 ετών προσφεύγοντας στα Δικαστήρια, ενώ μέχρι τότε δε θα μπορεί να ασκήσει καμιά δικαιοπραξία επί των ακινήτων του (πώληση, μεταβίβαση, έκδοση οικοδομικής άδειας κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ